Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.10.29.)

 

Évközi 30. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten, november 1-jén, szerdán, Mindenszentek főünnepe, 2-án, csütörtökön Halottak napja, 4-én, szombaton Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, november 5-én, vasárnap pedig Szent Imre hercegnek, templomunk védőszentjének főünnepe lesz.
 
Amint láthatják a kedves hozzátartozók, az urnakertben, a templom déli oldala felől, a Z az A és a B szektorok virágágyásainak kialakítása még nem fejeződött be teljesen. A szektorokhoz tartozó virágágyások egyértelmű kijelölésével jelezni fogjuk, ha használatba lehet azokat venni. Együttműködésüket és türelmüket ezúttal is köszönjük!
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy október 31-én (keddtől) november 6-án (hétfőig) zárva lesz az iroda. Az ünnepi héten nem tartunk hivatalos órát. Temetéssel kapcsolatos ügyintézés telefonon történt előzetes egyeztetés után lehetséges.
 
November 3-án, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.
 
November 1-jén, szerdától november 5-én, vasárnapig ünnepi hét lesz plébániánkon. Az ünnepi hét szertartásrendje a következő:
 
November 1-jén, szerdán, Mindenszentek főünnepén, templomunkban délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett Olvasmányos imaórát. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy Mindenszentek főünnepe parancsolt ünnep, ezért a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező.
 
November 2-án, csütörtökön, Halottak napján, az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor várjuk a híveket a szentmisékre. A szentmisék végén közösen imádkozzuk a Lucernáriumot, az altemplomban és az urnakertben pedig a halottakért bemutatott szentmiséink végeztével megáldjuk a sír- és urnahelyeket.
 
November 4-én, szombaton, Szent Imre herceg ünnepének előestéjén az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Brenner János Hittudományi Főiskola elöljáróival és kispapjaival együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa Császár István spirituális atya, ünnepi szónoka pedig Végerbauer Richárd prefektus atya lesz. A szentmise után közösen imádkozzuk az Olvasmányos imaórát Szent Imre tiszteletére, majd az imádság végén kivonulunk a templom előtti Szent Imre szoborhoz, és ott elhelyezve az égő mécseseket imádsággal és énekkel köszöntjük az Ifjúság Védőszentjét.
 
 November 5-én, vasárnap reggel 1/2 8-kor a szentmisét a Szent Imre oltárnál mutatjuk be. A 11 órakor kezdődő szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Déli 12 órától az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel hívjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán fél órára tudják vállalni az Oltáriszentség imádságos őrzését. A szentségimádás a 3/4 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul.
 
Október 29-től, (vasárnaptól) november 6-ig, (vasárnapig), az ünnepekre való tekintettel, az altemplom és az urnakert reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.