Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.12.31)

Szent Család vasárnapja és karácsonyi idő

Az előttünk álló héten január 1-jén Szűz Mária, Isten anyja főünnepe, január 2-án, kedden, Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely, püspökök és egyháztanítók emléknapja, 6-án, szombaton, Urunk megjelenésének, Vízkereszt főünnepe, 7-én, jövő vasárnap pedig Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz.
 
Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy 2024. január 8. hétfőig zárva lesz az iroda. Hivatalos ügyintézésre az ünnepi héten nem lesz lehetőség. Esetleges temetési ügyintézés céljából kérjük, hogy munkanapokon, telefonon keressenek minket, délelőtt 9-12 óráig.
 
A karácsonyi idő további részében a következő rend szerint lesznek a szentmisék és a szertartások templomunkban:
 
December 31. (Vasárnap) Szent Család Ünnepe, Szilveszter napja. Az év utolsó napján, a vasárnapi rend szerint, délelőtt 1/2 8, 9 és 11 órakor, valamint este 18.00 órakor lesznek a szentmisék. Az esi szentmisén közösen adunk hálát a 2023. évért.
 
Január 1. (Hétfő) Szűz Mária, Isten anyja főünnepe
Az év első napján 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 18.00 órakor. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy január 1. parancsolt ünnep. A szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan kötelező!
 
Január 2-től 5-ig, a karácsonyi időben, esténként a szokott időpontban, 18.00 órakor kezdődik a szentmise. Csütörtök este nem tartunk szentségimádást.
 
Január 6. (Szombat) Vízkereszt (Urunk megjelenése) főünnepe
Vízkereszt napján 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 18.00 órakor. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy január 6. Vízkereszt napja, ugyancsak parancsolt főünnep. A szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan kötelező!
 
Január 7. (Vasárnap) Urunk megkeresztelkedésének ünnepe
A szentmisék a megszokott vasárnapi rend szerint lesznek, délelőtt 1/2 8, 9 és 11 órakor, valamint este 18.00 órakor.
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok áldozatkész munkáját, akik a 2023. esztendőben időt és fáradságot nem kímélve vállukon hordták a Szent Imre Plébánia sokrétű feladatát és gondjait. Köszönjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjainak minden fáradozását.
Köszönjük a hitoktatóink gyermekekért és fiatalokért végzett sok-sok munkáját. Külön köszönjük nekik, hogy ők segítenek igazán otthont teremteni plébániánkon a vasárnapi családi szentmisék, és a hittanórák alkalmával az iskolákban és a plébániai programokon. Köszönjük a liturgiáink széppé tételét a plébánián lelkipásztori munkát végző atyáknak, templomunk orgonaművészének és kántorainak, az énekkar tagjainak, a sekrestyében szolgálatot tévő testvéreinknek valamint a ministránsainknak. Köszönjük a templom tisztaságát mindazoknak, akik a templom takarításában rendszeresen részt vállalnak. Külön köszönjük azoknak a nagylelkű adakozóknak az adományait, akik név nélkül, több esetben is, több százezer, illetve több millió forinttal támogatták plébániánk működési költségeit.
Ugyancsak köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy számos sikeres pályázat elnyerésével a hittanosaink táboroztatása, valamint plébániánk, templomunk folyamatos felújítása megvalósulhasson.
Plébániánk közössége minden tagjának szeretettel azt kívánjuk, hogy az Új Esztendőben Isten áldása kísérje mindnyájunk életét.
 
Mellékelten ismertetjük a szentségimádások januári rendjét a győri templomokban:
 
Január 1. Nagyboldogasszony székesegyház (Bazilika)
Január 2. Loyolai Szent Ignác templom (Bencés)
Január 3. Kármelhegyi Boldogasszony templom (Karmelita)
Január 4. Szentháromság templom (Német Ispita)
Január 5. Szent Erzsébet templom
Január 6. Szent Anna templom (Orsolyita)
Január 7. Urunk színeváltozása templom (Újváros)
Január 8. Szent Kamillus templom
Január 9. Szent Rókus és Sebestyén templom (Sziget)
Január 10. Szent Anna templom (Szabadhegy)
Január 11. Jézus Szíve templom (Gyárváros) 
Január 12. Szent Imre templom
Január 13. Szentlélek templom J
Január 14 .Szentháromság templom (Révfalu)