Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.01.09.)

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe, Évközi 1. hét

Január 12-én, szerdán lesz templomunkban a szentségimádás. Reggel ½ 8-kor szentmisét mutatunk be, majd a szentségkitétel után folyamatosan kérjük a kedves testvéreket az Oltáriszentség előtti egyéni szentségimádásra. Délután 17.00 órakor közös szentóra kezdődik, melyet Licz Csaba diakónus vezet, majd este 17.45-kor lesz a szentségi áldás és az Oltáriszentség ünnepélyes eltétele. Kérjük, hogy a hátul elhelyezett lapon szíveskedjenek feliratkozni az Oltáriszentség őrzésére.

Értesítjük a kedves testvéreket, hogy a mocorgós szentmiséket a járványhelyzet miatt egyelőre nem tudjuk megtartani. A következő mocorgós szentmise időpontját a hirdetésben fogjuk majd jelezni. Megértésüket köszönjük.

Templomunkban az évközi első vasárnaptól kezdve január 31-ig a bejáratnál lehet elhelyezni a kitöltött kérdőíveket, melyeket plébániánk lelki- és közösségi életének megújításával kapcsolatban tettünk elérhetővé. A kérdőívek kitöltése történhet online módon is, valamint letölthető, kinyomtatható és elektronikus úton is eljuttathatják a kedves testvérek plébániánk e-mail címére. Bátorítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen töltsék ki, és így segítsék plébániánk megújítását.

Az ünnepek elmúltával ismét szeretnénk helyreállítani az altemplom és az urnakert alapszabályzatában meghatározott rendjét. Kérjük a kedves testvéreket, hogy január 10-től a karácsonyi díszítéseket és mécseseket az urnakertben hozzátartozóik sírja elől, szíveskedjenek áthelyezni az erre a célra kijelölt helyekre, a középső virágágyásokba. Erre egy hét áll rendelkezésre. Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy az urnakertben a sírtáblákra a szabályzat értelmében az ünnepek alatt is tilos bármit felragasztani, felakasztani, továbbá az urnakertben és az altemplomban csak az erre a célra kialakított helyen szabad mécsest gyújtani. Január 17-én, hétfői naptól, az altemplom és az urnakert rendjét a plébánia visszaállítja, az addig el nem szállított koszorúkat a középső virágágyásban helyezzük el.