Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.11.01.)

Az előttünk álló héten, hétfőn Halottak napja, szerdán Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, csütörtökön pedig Szent Imre herceg ünnepe lesz.

Mindenszentek főünnepén a szokásos vasárnapi miserend szerint, délelőtt ½ 8, ¾ 9, 10 és ½ 12 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Az esti szentmise után a járványügyi helyzetre való tekintettel nem tartunk Olvasmányos imaórát, hanem közösen végezzük a Lucernáriumot, vagyis a Halottakért végzett szertartást a Húsvéti Gyertyával.

November 2-án, hétfőn, Halottak napján 3 szentmise lesz: délelőtt 9 órakora járványügyi helyzetre való tekintettel a felső templomban, délután 4 órakor az urnakertben, és este 6 órakor ugyancsak a felső templomban. A szentmisék végén közösen imádkozzuk a Halottakért végzett ájtatosságot a Húsvéti Gyertyával, vagyis a Lucernáriumot. A délelőtt 9 órakor kezdő szentmise végén lemegyünk az altemplomba és megáldjuk a sír- és urnahelyeket. A délután 4 órakor kezdődő urnakerti szentmise végeztével ugyancsak megáldjuk a szektorokban az urnahelyeket.

November 2-án, Halottak napjáig (hétfőig) az ünnepekre való tekintettel, az altemplom és az urnakert reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.

November 4-én, szerdán, este 6 órakor ünnepi előesti szentmise kezdődik Szent Imre tiszteletére.

November 5-én, csütörtökön, Szent Imre ünnepén reggel ½ 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük elsősorban az újonnan megválasztott Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, valamint a Plébániai Tanácsadó Testület tiszteletbeli tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán ½ órára vállalni tudják az Oltáriszentség imádságos őrzését.  Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentségimádás a ¾ 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik.

November 7-én, szombaton, az esti szentmisén kerül sor az újonnan megválasztott Győri Szent Imre Plébánia Tanácsadó Testületének fogadalomtételére, valamint a szentmise után, a templomban, a tisztségviselők megválasztására. Imádkozzunk az új tanácsadó testület tagjaiért, közös munkánkra kérjük Isten áldását.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel, jóval korábban, mint megszokhattuk, november 9-én, hétfőtől megkezdődik a 2021. évre a szentmisék előjegyzési lehetősége. Szentmisét előjegyeztetni a jövő évre a hivatalos órákban lehet az irodán.

Megjelent plébániáink közös újságja, a Plébániai Értesítő Szent Imrétől Szent Lászlóig novemberi száma. Az újságban többek között láthatóak az elsőáldozóinkról és bérmálkozóinkról készült csoportképek, valamint olvashatóak Tájmel Antal atya értékes gondolatai éppen úgy, mint a Bellovics Gábor SJ atyával készített interjú. Megismerhető belőle továbbá a novemberi hónap bőséges programajánlója is, a Szent Imre és a Gyirmóti plébániák számára. Az újság ugyan ingyen elvihető, adományaikat azonban köszönettel elfogadjuk az előállításhoz szükséges költségek fedezésére.    

A járványhelyzet súlyosbodása kapcsán ismételten szeretnénk megköszönni mindazok fegyelmezett és felelős magatartását, akik a templomunkban orrot és szájat egészen eltakaró maszkot viselnek. Ezzel nemcsak magukra, hanem egyúttal másokra is vigyáznak. Miközben az élet más területein a szabályt megszegők a hétfői naptól kezdve büntetésre is számíthatnak, szeretnénk emlékeztetni a kedves testvéreket, hogy a mi közösségi tereinkben, a templomban és az altemplomban, továbbra is vegyük komolyan, hogy a szájmaszkot nemcsak vasárnap, hanem hétköznapokon is, minden alkalommal, létszámtól függetlenül mindig viselni kell.