Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.11.28.)

Advent 1. vasárnapja és hete
 
November 28-án, advent 1. vasárnapja van. Advent 1. vasárnapjával megkezdődik a 2021-2022-es „C” jelzésű liturgikus egyházi év. Ez annyit jelent, hogy vasárnapokon legtöbbször Szent Lukács könyvéből olvassuk fel az evangéliumot.
 
Az előttünk álló héten, november 30-án, kedden Szent András apostol ünnepe, december 3-án, pénteken pedig Xavéri Szent Ferenc emléknapja lesz.
 
December 4-én, szombaton szeretettel hívunk mindenkit a „Nádorváros Szíve, a Szent Imre Templom” kulturális rendezvénysorozatunk következő programjára, melynek keretén belül kerül sor „A templomszentelő Boldog Apor Vilmos vértanú püspök élete” című előadásra. Az előadó Dr. Lukácsi Zoltán, teológiai tanár, Győr-Szigeti plébános atya lesz. Az előadás 16.30-kor kezdődik. Ezt követően kerül sor az orgonakoncertre, amelyen közreműködik Soós Gábor orgonaművész. A 18.00 órakor kezdődő szentmise után közösségi beszélgetésre, elemzésre is lehetőségre nyílik.
 
December 4-én, szombaton este 3/4 6-kor tartjuk a második adventi gyertyagyújtást.
 
November 29-én, hétfőtől az adventi szent idő minden hétköznapján reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék. Az esti szentmisék változatlanul 18 órakor kezdődnek.