Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.08.16.)

Évközi 20. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten augusztus 19-én, szerdán, Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja, 20-án, csütörtökön Szent István Király, Magyarország fővédőszentjének főünnepe, 21-én, pénteken, Szent X. Piusz pápa, 22-én, szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja lesz.

Augusztus 20-án, csütörtökön, 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor. A 10 órakor kezdődő szentmise végén megáldjuk az új kenyeret.

Augusztus 20-án és 21-én, csütörtökön és pénteken az iroda zárva lesz.

Ezúton jelezzük a Kedves Testvéreknek, hogy a 2015- ben megválasztott plébániai tanácsadó testületek öt éves mandátuma ez év április 26-án lejárt. Az új testületek megválasztásának rendjét Püspök úr a 2020. febr. 1-én kelt Szervezeti és működési szabályzatban határozta meg. A jelölés célja, hogy az új Plébániai Tanácsadó Testület mihamarabb megválasztásra kerüljön. Eszerint a választott tagjelölttel szemben az elvárások a következők:

  • az illető személynek  tartósan a plébánia területén legyen a lakóhelye, vagy legalább rendszeresen gyakorolja vallását a plébánia templomában és közösségében.
  • olyan felnőtt keresztény legyen, aki volt elsőáldozó és bérmálkozó, továbbá, ha házasságban él, akkor azt a katolikus egyház törvényei szerint érvényesen kötötte.
  • ne legyen kizárva az egyházi előírások szerint a szentségek vételének közösségéből,
  • példamutató keresztény életet éljen, és tanúsítson aktív részvételt a plébánia közösségében,
  • minimum 18 éves korú legyen, de életkora a 70 évet ne haladja meg,
  • az Egyházat anyagilag is rendszeresen támogassa, az egyházközségi hozzájárulást a plébániánkra fizesse;
  • a testületben két tag között ne legyen egyenes ági, (vagyis szülő-gyermek) rokonság.

Amennyiben kérdések merülnének fel a tagjelöltekkel kapcsolatosan, azokra a fogadóórák idején közösen keressük a választ.