Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.06.07.)

Szentháromság vasárnapja, évközi 10. hét
 
Június 6-án, szombat estétől a szentmisék alatt, a korábban szokott rend szerint, a gyóntatószékben újból lesz szentgyónási lehetősége a kedves testvéreknek. Szentgyónásra természetesen a szentmisék idején kívül is lehetőség van előre egyeztetett időpontban.
 
A szentáldozás továbbra is csak kézbe lehetséges, kérjük, hogy az áldozás előtt a maszkot vegyék le.
 
Továbbra is kérünk mindenkit, hogy persely adományaikat a templomból kimenet helyezzék el az ajtóknál lévő kosarakba, vagy a fali perselyekbe, vagy adományaikat „perselypénz” megjelöléssel a plébániánk bankszámlaszámára (11737007 - 20532257 — 00000000) szíveskedjenek átutalni. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt napokban felajánlott perselyadományaikat ilyen módon juttatták el hozzánk.
 
Ebben az évben, kivételesen, minden győri plébánia külön szervezi az úrnapi körmenetet. Az úrnapi körmenetet a szokott útvonalon tartjuk az Erzsébet-ligetben. Kérjük, hogy aki június 14-én, vasárnap délelőtt 1/2 12-re elhunyt József és Irén szülők és fiuk, József lelkiüdvéért jegyeztetett elő szentmisét, keresse fel az irodát, mert ezt a szentmisét Úrnapján nem de. 1/2 12-kor, hanem de. 10 órakor fogjuk bemutatni az előjegyeztetett szándékra.
 
Amint láthatják a kedves testvérek, az elmúlt hetekben megkezdődött a templom előkertjének rendbetétele, illetve átalakítása. Mindannyiunk nagy szomorúságára sajnos meg kellett válnunk a kertben lévő hatalmas fenyőfától, mely méretével egyre veszélyesebbé vált, de ami még nagyobb baj volt, hogy a plébánia épülethez való közelsége miatt gyökereivel megemelte és szétfeszítette a hittanterem bejáratának lépcsőjét, illetve megmozdította a terasz torony felőli oszlopát. Mindenki megvigasztalására szeretnénk jelezni, hogy a templomkert berendezése folyamatban van. A Plébániai Tanácsadó Testület tudtával és korábbi hozzájárulásával tervünk egy olyan bensőséges kert kialakítása, amely árnyékot adó esztétikus bokrokkal és fákkal egyszerre ad majd otthont számos szentmise utáni közösségi rendezvénynek, miközben látni engedi a templom és a plébánia gyönyörű egységes épületrendszerét.