Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.05.09.)

Húsvét 5. vasárnap és hét

Kedves Testvérek!

Amint arról a közmédiából mindenki értesülhetett, május 4-től a járvány miatt hozott intézkedések Magyarország egyes területein megváltoztak.

Nagy örömmel jelzem a Kedves Testvéreknek, hogy 2020. május 11-én, hétfőtől a hívek a Győri Szent Imre Templomban ismét részt vehetnek a szentmiséken.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar, valamint Dr. Veres András megyéspüspök atya rendelkezései alapján a Győri Szent Imre templomban a következő dolgokra szeretném felhívni a figyelmet:

1.Általános tudnivalók

  • A plébánián az irodai hivatalos órák továbbra is csak hétköznaponként délelőtt 10-12 óráig lesznek, és csak telefonon, illetve e-mail útján tartunk ügyeletet.
  • Az iroda látogatásával kapcsolatban arra kérjük a kedves híveket, hogy kizárólag temetéssel kapcsolatos ügyintézés esetén keressék fel a plébániát személyesen, miután telefonon előre egyeztettek időpontot az irodával. Emlékeztetőül a plébánia telefonszáma: 96/424-443, hivatalos e-mail címe: gyoriszentimre.iroda@gmail.com
  • A plébánián minden közösségi program a következő intézkedésig szünetel. Értelemszerűen nem tartunk Biblia-órákat, ifjúsági hittant, és nem tudunk termet biztosítani az imacsoportoknak, az énekkari próbáknak, és egyéb liturgián kívüli eseményeknek sem.
  • Az elsőpéntekes betegek látogatása idős testvéreink egészségének védelme érdekében továbbra is szünetel, sürgős esetben beteghez, haldoklóhoz hívás, mint eddig is, ezután is lehetséges a plébánia, vagy a kórházlelkészség telefonszámán.
  • Az urnakertet és az altemplomot délelőtt 9 órától az esti mise kezdetéig tartjuk nyitva.
  • Az urnakerthez illetve az altemplomhoz kötődő temetési szertartások az eddigi, járvány idején bevezetett gyakorlatnak megfelelően, mindig az urnakertben kezdődnek.

 

2. Liturgikus és lelkipásztori események

  • A fennálló járvány idején templomunk reggel 9 órától az esti mise idejéig nyitva tart. Május 10-ig a szentmisékbe az online közvetítés segítségével tudunk bekapcsolódni.
  • Május 11-én, hétfőtőla 18.00 órakor kezdődő szentmisén és az azt megelőző litánián 17.45-től részt lehet venni, de mint ismeretes, a 65 év felettiekre, továbbáa súlyos és a krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent a vírusfertőzés, ezért külön óvatosságra kérjük őket a templomlátogatást illetően.
  • Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Így tehát nem követ el bűnt, aki a járványtól való félelem miatt korára, vagy egészségi állapotára való tekintettel nem tud részt venni a vasárnapi szentmisén! Püspök atya egyértelmű felmentése alapján korhatár nélkül mindazok távolmaradása indokolt, akik a fertőzéstől való elővigyázatosságból a járvány ideje alatt nem szeretnének a szentmisébe személyesen bekapcsolódni.  Az ő érdekükben törekszünk továbbra is a vasárnapi szentmiséket online közvetíteni templomunkból. Kérjük a fiatalabb generációt, legyenek szüleik, nagyszüleik segítségére a szentmisékbe való bekapcsolódásban.
  • Templomunkban az összes bejárati ajtót a szentmisék idején kitárva nyitva tartjuk, kérjük, hogy a templomba be és kijövetelkor az ajtókhoz ne nyúljanak, ezzel is megelőzve a többszöri kilincs használatát.
  • A Szent Imre Templomban május 11-én, hétfőtől, a szentmisék alatt kötelező lesz a maszk viselése, valamint az előírt távolság betartása érdekében, csak minden második padban lehet helyet foglalni. Egy padban 3 ember ülhet, 1,5 - 2 méter távolságra egymástól, ez alól csak a családtagok lehetnek kivételek.
  • A templomot a szentmisék előtt és után rendszeresen átszellőztetjük, fertőtlenítjük.
  • A szentmiséken a perselyezés távozáskor az ajtóban lesz, ezért arra kérünk mindenkit, hogy persely adományaikat a templomból kimenet helyezzék el az ajtóknál lévő kosarakba.
  • Ezúttal szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik az elmúlt 2 hónap alatt online pénzutalással vagy bármilyen módon gondoskodtak a perselypénz felajánlásáról. Erre továbbra is bátorítjuk a testvéreket, különösen is azokat, akik az elmúlt vasárnapokon nem tudták felajánlott perselyadományaikat templomunknak eljuttatni és szívesen segítségünkre lennének e nehéz időkben. Adományaikat „perselypénz” megjelöléssel a 11737007 – 20532257 – 00000000 számlaszámra kérjük utalni. Előre is köszönjük!
  • A ministránsokat arra kérjük, hogy a járványra, a szentélyben lévő szűkös helyre, valamint az online közvetítésre való tekintettel egyelőre (családtagjaikkal), a padban vegyenek részt a szentmiséken.
  • A kórházlelkészi szolgálat keretében a világi beteglátogatók szolgálata szünetel, Attila atya jelenléte a kórházban továbbra is biztosított.
  • Mindenkit bátorítok a Szentírás gyakoribb és buzgóbb olvasásra, az elmélyültebb imádságra, ennek érdekében szeretettel hívunk és várunk mindenkit május 16-án, a Lectio Divina-ra, melynek címe: „Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat.” (Jn 14,15-21). A Szentírás imádságos olvasása a megszokott rend szerint 16.30-kor kezdődik templomunkban és Tájmel Antal atya tartja. A Lectio Divina-t a személyes részvételi lehetőséggel egy időben online is fogjuk közvetíteni.