Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.04.05.)

Virágvasárnap és nagyhét

Április 5-én, Virágvasárnap megkezdődik a Nagyhét. A barkaszentelés szertartására a 10 órakor kezdődő szentmise elején kerül sor a Szent Imre Templomban. A szentelt barkákat a templom előterében vasárnap délutántól folyamatosan (tehát nem egyszerre) fogjuk elhelyezni, ahonnan a kedves testvérek lakásaikba az egész nagyhét folyamán, a templom nyitva tartása idején elvihetik. Kérjük a fiatalokat, hogy elsősorban ők jöjjenek el a szentelt barkákért, kérjük továbbá, hogy legyünk egymásra tekintettel és családonként csak néhány szálat vigyünk magunkkal, hogy lehetőleg mindenkinek jusson.

Április 6-án, Nagyhétfőn, 7-én, Nagykedden és 8-án, Nagyszerdán a tervezett nagyböjti lelkigyakorlatunk elmarad. Az este 6 órakor kezdődő szentmisék elmélkedéseinek segítségével fogunk tudni szerényebb módon lelkileg előkészülni a húsvéti ünnepekre.

Április 9-én, Nagycsütörtökön a Szent Imre templomban este 6 órakor kezdődik a szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise az egyházi rendelkezés értelmében jelentősen leegyszerűsített módon fog történni. Elmarad a lábmosás szertartása, továbbá a szentmise végén az Oltáriszentség átvitele a Szent Imre oltárra. Ebben az évben a járványra való tekintettel nem alakítunk ki szentsírt, és a szentmise után nem tartunk virrasztást sem.

Április 10-én, Nagypénteken a Szent Imre templomban délután 3 órakor ünnepeljük Urunk szenvedése emlékezetének liturgiáját, János passiójának felolvasásával, könyörgésekkel, valamint a kereszt leleplezésével.

Április 11-én, Nagyszombaton a Szent Imre templomban este 6 órakor kezdődik a Húsvéti Vigília ünneplése a meggyújtott húsvéti gyertya jelenlétében elénekelt Exultettel (Húsvéti örömének), szentbeszéddel, a keresztelési fogadalom megújításával, valamint az Eucharisztia megünneplésével.

A nagyheti szertartásokat éppen úgy, mint minden szentmisét, a kedves testvérek imádságos lélekkel kísérhetik figyelemmel otthonaikban, az élő közvetítésnek köszönhetően, a Szent Imre Plébánia Facebook oldalán: https://www.facebook.com/szentimregyor/

Április 12-én, Húsvétvasárnap a Szent Imre templomban a szentmisék vasárnapi rend szerint lesznek: ½ 8; ¾ 9; 10; ½ 12 és este 6 órakor.

Április 13-án, Húsvéthétfőn 3 szentmise lesz a Szent Imre templomban délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor.

Április 12-én, Húsvétvasárnap, délután 4 és 5 óra között a Szent Imre plébánia híveit, április 13-án, Húsvéthétfőn pedig ugyancsak délután 4 és 5 óra között a Gyirmóti Szent László plébánia híveit részesítjük az Oltáriszentségben köztünk lévő Krisztus áldásában. Az Oltáriszentséget körülhordozva a környező utcákban, megáldjuk a plébániáink területén lévő lakóházakat, lakótömböket. Kérjük, hogy amerre elhalad az Oltáriszentség, gyújtsunk gyertyát ablakainkban és kísérjük imádságunkkal a szertartást, kérve a Feltámadt Krisztus áldását családjainkra, szeretteinkre, rokonainkra és barátainkra, plébániáink minden hívőjére.