Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Szent Imre vigíliája - 2014.11.04.

A hagyományokhoz híven a november 4-i előesti szentmisét a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjaival és elöljáróival ünnepeltük. A szentmisét Juhos Imre atya, a szeminárium spirituálisa mutatta be. A szentbeszédben (amelyet a videóra kattintva újrahallgathatunk) Martos Balázs atya szólt hozzánk, aki Szent Imrét, mint a vigília alakját állította elénk: egy fiatal ember életének előestéjét éli,  Szent Imre és a magyar Szent Család élete magyar hazánk előestéje, a szemináriumi évek a papság előestéje, mindannyian ezekből az előestékből töltekezünk, s mindig találhatunk olyan órákat, meghitt pillanatokat a családban is, amelyekből másnap a nehézségek közepette is töltekezhetünk.

Szent Imre példáját szemünk előtt tartva és arról elmélkedve a szentmise után közösen imádkoztuk a a virrasztó zsolozsmát, a matutinumot, majd Salve Reginával fejeztük be az ünneplést.

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!