Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Krisztus Király vasárnapja, ministránsbeöltözés - 2013.11.24.

Ha Krisztus Király vasárnapja van, akkor ministránsbeöltözés. Ez a szertartás már hagyománnyá vált templomunkban, s felemelő érzés, hogy mindig vannak, akik beöltöznek, a ministránsok közösségéhez akarnak tartozni. Vasárnap hárman ölthették fel először új ruhájukat:

 Cserteg Alexandra, Juhász Gergő és Posta Máté, akik lelkesedésükön túl vidámságukkal is mindig megörvendeztetik nemcsak a hívek szívét, hanem a miénket is. Bérmálkozóink közül is hárman vehették fel a megbérmáltak ministránsruháját: Baji Anna, Gyurics Józsa és Ott Anna, jelezve, hogy még odaadóbban kívánnak szolgálni az oltár körül.

A prédikációban Tamás atya kihangsúlyozta – úgy vélem – mindnyájunk érzését: hiába tűnik néha vonzóbbnak egy másik élet, itt vagyunk otthon, ide tartozunk. Itt mindig tárt karokkal és örömmel várnak minket – ahogy Micit, a világlátott egeret is a családja.

 

Ez úton is szeretném megköszönni a kedves testvéreknek, hogy ilyen szép számban együtt ünnepeltek velünk, megható volt látni, és kérjük továbbra is imáikat a ministránsokért.

Bogdán Réka