Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.06.16)

Évközi 11. vasárnap

Diakónus- és papszentelés, Horváth Dori Imre apát úr rubinmiséje - Dr. Pápai Lajos megyéspüspök aranymiséje - Barkó Gábor Ágoston papszentelése és első szentmiséje

 

 

Június 21-én pénteken, Dr. Pápai Lajos megyéspüspök a győri székesegyházban, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében diakónussá szenteli Benkó Attila, Brezina Balázs és Kovács Gergő Vilmos papnövendékeket, valamint pappá szenteli Mészáros Miklós és Végerbauer Richárd diakónusokat a Győri Egyházmegye szolgálatára. Tekintettel arra, hogy Benkó Attila két hónapon keresztül lelkipásztori gyakorlaton volt plébániánkon, szeretettel lelkesítem a kedves testvéreket, vegyünk részt minél többen ezen a szép ünnepen a Székesegyházban.

 

Június 23-án, vasárnap a délelőtt 10 órakor kezdődő koncelebrált szentmise keretében mutatja be rubint miséjét Horváth Dori Imre apát úr, papszentelésének 70. évfordulója alkalmából. Mivel ezen a szentmisén szeretnénk megköszönni apát úrnak ünnepélyes keretek között, hogy több mint 10 esztendőn keresztül hűséges gyóntatója és kisegítő lelkipásztora volt egyházközségünknek, kérünk mindenkit, hogy aki csak teheti, jöjjön el e szép hálaadó ünnepre.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Dr. Pápai Lajos megyéspüspök atya június 29-én, szombaton délelőtt 10 órakor mutatja be aranymiséjét a győri Székesegyházban. Szeretettel kérem a kedves testvéreket, hogy megyésfőpásztorunk papszentelésének 50. évfordulója alkalmából vegyünk részt közösen püspök atya hálaadó szentmiséjén.

Ismételten jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Barkó Gábor Ágoston, bencés szerzetes, diakónus papszentelése 2013. június 28-án, pénteken este 6 órakor kezdődik a tihanyi apátsági templomban, melyre zarándokbuszt szervezünk. A zarándoklatra kérem minél hamarabb jelentkezni a kedves testvéreket, mert még sok hely van a buszon. Jelentkezni lehet hétköznaponként a hivatalos órában az irodán.

Az újmisés atya első szentmiséjét 2013. június 29-én, szombaton délután 5 órakor mutatja be templomunkban. Június 29-én tehát este 6 órakor nem lesz szentmise! Adományaikat az újmise költségeire, valamint az újmisés atya ajándékára a kitett perselyben helyezzék el. Köszönjük!