Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.02.24)

Nagyböjt 2. vasárnapja

 Elsőpéntek - keresztút - zarándoklat a Bazilikába - nagyböjti lelkigyakorlat - XVI. Benedet utolsó audienciája - a pápai szék megüresedése

 

Február 24-én, vasárnap minden szentmisén gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Nagylelkű adományaikat előre is köszönjük.

Március 1-én, elsőpénteken a betegeket a szokott időpontban látogatja Tamás atya.

Március 1-én, pénteken este ½ 6 órakor közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságot a fiatalok csoportja fogja vezetni.  

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a Szent Imre Egyházközség zarándoklata március 8-án, pénteken lesz a Bazilikában. Március 8-án este nem lesz keresztút és szentmise templomunkban.  

Ismételten jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a nagyböjti lelkigyakorlatot dr. Márfi Gyula érsek, veszprémi megyéspüspök atya fogja tartani. A lelkigyakorlat időpontja: március 18-án, 19-én és 20-án, hétfőn, kedden és szerdán lesz az este 6 órás szentmisék idejében. Szeretettel kérek mindenkit, hogy aki csak teheti, vegyen részt ezen a szép lelki előkészületen.  

Értesítjük a kedves testvéreket, hogy Duna Televízió Vallási Szerkesztőségének jelzése alapján XVI. Benedek pápa utolsó nyilvános audienciáját élőben fogják közvetíteni február 27-én 10 óra 30-tól a Duna Televízión. Annak, aki nem tudja követni élőben az eseményt, még aznap a Duna World csatornán 17 óra 30-tól megismétlik a délelőtti adást.  

Ahogyan már az elmúlt vasárnap is jeleztük, február 28-án, csütörtökön este 8 órakor megürül a pápai szék, Péter Széke és kezdetét veszi a „sede vacante” időszaka, mely egészen az új pápa megválasztásáig tart. Imádkozzunk XVI. Benedek pápánkért és az új pápáért, valamint a konklávéra összejövő bíboros atyákért. Ma minden szentmise végén közösen énekeljük a pápai himnuszt.