Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2012.10.28)

Évközi 30. vasárnap

Ünnepélyes rózsafüzér - teljes búcsú - Mindenszentek - Halottak napja - elsőpéntek - Szent Imre ünnepe - egyházzenei áhítat

Október 31-én, szerdán, este ½ 6-tól az Oltáriszentség jelenlétében imádkozzuk az utolsó, ünnepélyes rózsafüzért.

 

November 1 és 8 között mindennap teljes búcsút nyerhetünk megholtjainkért. A teljes búcsú feltétele: a megszentelő kegyelem állapota (súlyos bűn esetén gyónás), szentáldozás, imádság a pápa szándékára, valamint egy templom, nyilvános kápolna vagy egy temető meglátogatása. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell imádkozni.

November 1-jén, csütörtökön ½ 8-kor, 10 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék. Este a szentmise után tartjuk a halottakért végzett esti ájtatosságot.

November 2-án, pénteken az altemplomban reggel 9-kor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor lesznek szentmisék. Az altemplomban és az urnakertben tartott szentmisék után megáldjuk a sírhelyeket.

A héten elsőpéntek lesz, a betegeket november 2-án, egész nap folyamán látogatjuk.

Már most jelezzük a kedves testvéreknek, hogy november 5-én templomunk védőszentjének, Szent Imre hercegnek lesz az ünnepe. A Szent Imre napok programja a következő:

November 4-én, vasárnap este 6-kor előesti szentmise lesz Szent Imre tiszteletére, majd ezt követi a matutínum. Az ünnepi szentmisét a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjaival és előljáróival fogjuk ünnepelni. A szentmisét dr. Németh Gábor prefektus atya mutatja be, szentbeszédet mond Marics István spirituális atya.

November 5-én, hétfőn, egész napos Szentségimádás lesz templomunkban. Reggel ½ 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál, majd a szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Este 5 órakor szentóra, majd ¾ 6-kor szentségeltétel. Este 6 órakor ünnepi szentmise lesz, melyet Németh László pápai prelátus, lipóti esperes plébános atya mutat be. Kérjük a kedves testvéreket, hogy iratkozzanak fel a szentségimádásra a hátul kitett lapon.

A november 5-i esti szentmisén és az azt követő egyházzenei áhítaton közreműködik a Cant' Art Énekegyüttes.

November 17-én, szombaton tartjuk a Szent Imre Ifjúsági találkozót, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a fiatalokat 6. osztályos kortól.