Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2012.01.29.)

Évközi 4. vasárnap

Urnakert, altemplom rendje - Gyertyaszentelő Boldogasszony - Balázs-áldás - Lourdes-i kilenced - Elsőpéntek - Betegek Világnapja

Tisztelettel megkérjük a kedves testvéreket, hogy a karácsonyi idő elmúltával az altemplomból, valamint az urnakertből szíveskedjenek elszállítani a sírok elől a virágokat, illetve a koszorúkat. A nem a kijelölt helyre tett virágokat és mécseseket január 31. után elvisszük a sírok elől.

Február 2-án, csütörtökön, Urunk bemutatásának ünnepe lesz. A gyertyaszentelés szertartása és az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik.

Február 3-án, pénteken Szent Balázs püspök emléknapja lesz. A hagyományos Balázs-áldást ezen a napon, és jövő szombati és vasárnapi a szentmisék végén adjuk.

Február 3-11-ig minden este ¾ 6-kor imádkozzuk a lourdes-i kilencedet.

A héten elsőpéntek lesz, a betegeket február 3-án és 10-én látogatjuk.

Már most jelezzük a testvéreknek, hogy február 11-én, szombaton, este 6 órakor ünnepi szentmise lesz, melynek keretében a Betegek szentségében részesülhetnek azok a testvéreink, akik előre feliratkoznak az irodán vagy a kitett lapon a templomban. A Betegek szentségét csak azok vehetik fel, akik előzőleg írásban jelentkeztek, részesültek a szentgyónás szentségében, és betegségük vagy idős koruk indokolja a szentség kérését. Szentgyónási lehetőség február 11-én délután 5 órától lesz a templomban.