Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2011.12.04.)

Advent 2. vasárnapja

Szeretetcsomagok gyűjtése - Miseszándék előjegyeztetése - Folyóiratok előfizetése - Szent Miklós ünnepe - Szeplőtelen fogantatás ünnepe - Gyertyagyújtás - Gyűjtés a hajléktalanok megsegítésére - Egyházzenei áhítat Nyúlon - Adventi lelkigyakorlat

 

Az idén is elindítjuk a szeretetcsomagok gyűjtését. Kérjük a gyermekeket, hogy játékaikból, a Mikulás-napra kapott édességeikből jó szívvel ajánljanak fel a rászoruló gyermekeknek. Az így felajánlott adományaikat december 18-án, vasárnapig hozzák el és tegyék le az áldoztatórács elé.

 

 

December 5-től, hétfőtől lehet a hivatalos órákban az irodán szentmisét előjegyeztetni a következő évre.

 

December 5-től, hétfőtől lehet előfizetni a 2012. évi folyóiratokat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a folyóiratok előfizetését a sekrestyésnél lehetőleg a hétköznapi szentmisék után szíveskedjenek intézni.

 

December 6-án, kedden, Szent Miklós püspök ünnepén a hajnali szentmise görögkatolikus szertartású lesz, melyet Tóth András parókus mutat be.

 

December 8-án, csütörtökön, Szeplőtelen fogantatás ünnepén az ünnepi szentmise reggel 6 órakor kezdődik.

 

December 10-én, szombaton ¾ 6-kor tartjuk a harmadik adventi gyertyagyújtást.

 

December 11-én, jövő vasárnap a ½ 8 órakor, valamint a 10 órakor kezdődő szentmisék végén a Szent Lázár lovagrend tagjai gyűjtést rendeznek a hajléktalanok megsegítésére. Kérjük a kedves híveket, hogy erre a célra szánt adományaikat a szentmisék végén a bejáratnál lévő lovagok kosarában helyezzék el. Nagylelkűségüket előre is köszönjük.

 

December 11-én, jövő vasárnap délután 4 órakor adventi egyházzenei áhítat lesz a nyúli templomban, ahol templomunk scholája és Soós Gábor orgonaművész is közreműködik.

 

Már most jelezzük a kedves testvéreknek, hogy adventi lelkigyakorlatunkat december 15-17-ig, csütörtökön, pénteken és szombaton a hajnali szentmisék alkalmával tartjuk. A lelkigyakorlat idején Csóka Gáspár OSB atya mond szentbeszédet és ő fog gyóntatni is.