Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2011.09.04.)

Évközi 23. vasárnap

Laudes - Hitoktatás a plébánián, Veni Sancte - Lélekzetvételnyi Csend - Schola - Lectio divina - Változás a hétköznapi szertartások rendjében - Hiba György örökfogadalma

 

 

Szeptember 5-től, hétfőtől kezdve hétköznaponként reggel 7 órakor közösen imádkozzuk a Reggeli Dicséretet (a Laudest).

 

A hitoktatás a plébánián pedig szeptember 5-én, hétfőn kezdődik. Már most jelezzük a testvéreknek, hogy a tanévnyitó szentmise, a Veni Sancte szeptember 18-án, vasárnap délelőtt ¾ 9-kor lesz a diákmise keretében.

 

Szeptember 5-től hétfőnként este 7 órára szeretettel várjuk ismét a testvéreket közös esti imádságunkra, a Lélekzetvételnyi Csendre, melyet plébániánk gitáros ének- és zenekara vezet.

 

A héten újra megkezdi próbáit templomunk scholája. A próbákat szerda este a szentmise után 3/4 7-től tartják a hittanteremben. Jelentkezni a szerda esti próbákon, vagy a szentmisék után Soós Gábor karnagy úrnál lehet.

 

Szeptember 10-én, szombaton, délután ½ 5-kor várjuk ismét a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, melynek témája: „Nem szolgálat az ember sorsa a földön? Nem napszámos módján tölti el napjait?” (Jób 7,1-7) A lectio divinát Tájmel Antal atya, a szabadhegyi Szent Anna templom plébánosa tartja.

 

Változás a hétköznapi szertartások rendjében: szeptember hónaptól keddenként délután 5 órakor lesz a rózsafüzér, este fél 6-kor imádkozzuk közösen az esti dicséretet és a 6 órakor kezdődő szentmisében nem lesz prédikáció.

 

Még 20 hely van azon az autóbuszon melyet Hiba György jezsuita szerzetes növendékünk, ünnepélyes örökfogadalmára rendeltünk meg. Az ünnepélyes fogadalomtétel szeptember 11-én, vasárnap déli 12 órakor lesz Budapesten a Jézus szíve templomban. Kérjük a Szent Imre plébánia híveit, fejezzük ki szeretetünket és tiszteletünket azzal, hogy elzarándokolunk erre a szép ünnepre.