Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Mogyorósi Márk

Pápai Lajos megyéspüspök atya 2011. augusztus 1-i hatállyal egy évre lelkipásztori gyakorlatra helyezte hozzánk Mogyorósi Márk diakónust. Márk atya segítségére volt a plébános atyának a szentmisék bemutatásakor, az evangélium hirdetésében, a homilia megtartásában, áldoztatásban, keresztelők, esküvők, temetések alkalmával és természetesen a hitoktatásban.

Márk atyát Dr. Pápai Lajos megyéspüspök 2012. június 22-én szentelte áldozópappá és 2012. augusztus 1-től kinevezte segédlelkésznek Kapuvárra.

Az alábbiakban olvashatjuk rövid bemutatkozását, amelyet lelkipásztori gyakorlata megkezdésekor írt honlapunk számára:

mark300Mogyorósi Márknak hívnak. 1987-ben születtem Sopronban, s a Sopron melletti Kópházán nőttem fel három bátyámmal együtt szüleimmel és anyai nagyszüleimmel való közösségben. 2006-ban a győri bencés gimnáziumban érettségiztem, melyhez csodálatosan szép hat esztendő köt. Nagy szeretettel emlékszem vissza gimnáziumi éveimre! Csodálatos élmény volt a közösségi élet mellett a szerzetesatyák életének szemlélése, a velük végzett zsolozsma, a velük való közösség. Biztos alapot jelentett a későbbiekben, s jelent ma is. Ugyancsak 2006-ban kértem és nyertem felvételt a győri szemináriumba, ahol két évet töltöttem.
A jó Isten nagy ajándékának tartom anyanyelvemet, a gradistyei horvátot, melynek köszönhetően 2008-ban Püspök atyánk a horvátországi Đakovo kis városába küldött tanulmányaim végzésére, először csak egy évre, majd pedig meghosszabbította egyetemi tanulmányaim befejeztéig. Életemben először vállalkoztam a teljesen ismeretlenre, de a jó Isten vezette az életemet, s most már mondhatom: gyönyörű három év áll a hátam mögött. Életemnek ez a három éve megadta azt, hogy belelássak egy másik ország egyházmegyéjének az életébe, örömeibe és nehézségeibe, s lássam azt is, hogy ők az adott helyzetben mit és hogyan tesznek, ők pedig elfogadtak, s mint sajátjukat szerettek.
Másfél hónappal ezelőtt Püspök atya diakónussá szentelt székesegyházunkban. Diakónusi jelmondatomul az Úr Jézus főpapi imájának zárómondatát választottam: „hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen” (Jn 17, 26). Én ezzel a szeretettel jöttem Önök közé, hogy együtt valósítsuk meg Isten akaratát. Nagyon sok jót hallottam az önök plébániájáról és tapasztaltam is meg múlt évi látogatásaimkor. Mindez örömmel és egyben egy kis félelemmel tölt el: vajon meg fogok-e felelni az elvárásoknak és a rám váró feladatokat megtudom-e majd oldani? Bízom az önök imádságaiban és egyben kérem is!

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!