Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Krisztus Király, ministránsbeöltözés - 2019.11.24.

Krisztus Király vasárnapján, a 10 órakor kezdődött ünnepi szentmisén nyolc gyermek öltötte magára a ministránsruhát és egy fiatal csatlakozott a főministránsok csapatához. Több, mint negyven ministráns vonult be a szentmise elején a szentélybe. Először az új főministráns, majd az új ministránsok beöltözésére került sor, amelynek során elkötelezték magukat a szolgálatra, magukra öltötték ministránsruhájukat, megkapták a szolgálatot jelző keresztet, majd a szolgálathoz szükséges eszközöket: a Szentírást, a hívek könyörgéseit, az előkészített áldozati adományokat és természetesen a ministráns legfontosabb "munkaeszközét", a csengőt. Ezt követően az újonnan beöltözött ministránsok letették, a többiek megerősítették fogadalmukat.

Az ünnepi szentmisét Dr. Balázs Tamás plébános mutatta be és örömmel láttuk viszont Hiba György diákónus, jezsuita szerzetest is az oltár szolgálatában. A szentmise végén csoportkép készült a ministránsközösségről, majd a gyermekek közös ebéden vettek részt. 

A csoportképre kattintva tekintsék meg az ünnepről készült fotógalériánkat!