Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2019.09.01.)

Évközi 22. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten szeptember 3-án, kedden Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító emléknapja, 7-én, szombaton pedig Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk ünnepe lesz.

Szeptember 2-án, hétfőn megkezdődnek a hittanórák az iskolákban. Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy a hittanórák rendjét az iskolák a tanítás keretében állították össze, helye természetesen az iskolában lesz. A plébániai katekézisek október 1-től lesznek a plébánián, ennek rendjéről és feltételeiről a későbbikben adunk tájékoztatást.

Szeptember 2-tól megkezdődnek az énekkari próbák a plébánián. Szeretettel várjuk új tagok jelentkezését mind a gitáros ének- és zenekarba, amelynek próbája hétfőnként este ½ 7-től lesz, mind pedig a Scholába, amely próbáit szerdánként este ¾ 7-től tartja.

Szeptember 7-én, szombaton délelőtt 10 órakor tartja a püspök atya a jubiláns házasok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik már az elmúlt hetekben leadták jelentkezésüket, szombaton legkésőbb ¾ 10-ig érkezzenek meg a Székesegyházba.

Szeptember 9-től két hónapos lelkipásztori gyakorlaton vesz részt plébániánkon Simon Dávid, V. éves győri egyházmegyés kispap. Dávid Sopronból származik és Isten segítségével jövőre szeretné kérni diakónus szentelését. Fogadjuk Őt szeretettel és adja Isten, hogy sok lelkipásztori örömben legyen része plébániánkon.

Szeptember 15-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió a Győri Szent Imre templomból fogja közvetíteni. Jöjjünk el minél többen és vegyünk részt szép énekünkkel és imádságunkkal ezen a különleges alkalmon, a 10 órás szentmisén. A rádiós mise technikai előkészítése miatt szeptember 15-én, a ¾ 9-kor kezdődő szentmisét a templomkertben tartjuk. Tekintettel arra, hogy délután 4 órakor mocorgós szentmisét is tartunk, a kedves testvéreknek sok lehetőségük lesz választani a különböző templomi misék közül.  

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!