Nyomtatás

Hirdetés (2019.06.02.)

Krisztus mennybemenetelének főünnepe, Húsvét 7. hete
 
Ezen a vasárnapon van Urunk mennybemenetelének főünnepe. Az előttünk álló hét többi napjain, június 3-án, hétfőn Lwanga Szent Károly és társai vértanúk, 5-én, szerdán Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja lesz.
 
Június 3-án, hétfőn lesz templomunk felszentelésének 76. évfordulója. Az ünnepi szentmise 6 órakor kezdődik. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Bognár István városplébános és irodaigazgató úr, a Nagyboldogasszony Székesegyház plébánosa. Az esti szentmise után kerül sor a templomszentelési kép, valamint Dr. Szelestey Béla templomépíttető plébános atya sírjanak megkoszorúzására. Az ünnepi szertartás után a templomkertben lehetőseg nyílik az atyával való személyes találkozásra is. Szeretettel kérem a kedves híveket, hogy sütemények készítésével segítsenek bennünket az ünnep megszervezésében. Az elkészített süteményeket hétfőn délelőtt szíveskedjenek elhozni a plébániára. Előre is köszönjük.
 
Június 4-én, kedden, délután 5 órakor tartjuk templomunkban a jövő évi elsőáldozással kapcsolatos szülői értekezletünket. Előre jelezzük azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke jövőre a harmadik osztályba lép, hogy a gyermekek elsőáldozásával, valamint az Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos minden pontos tudnivalót ezen a szülői értekezleten szeretnénk ismertetni. A kedves szülők jelenlétére feltétlenül számítunk.
 
Június 5-én, szerdától szeptember 4-ig, szerdáig délutánonként nem tartunk hivatalos órát az irodán. Hivatali ügyintézésre a nyári időszakban csak hétköznaponként délelőtt 9- 12 óráig lesz lehetőség.
 
Június 7-én, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.
 
Június 9-én, vasárnap, Pünkösd főünnepén a délelőtt 3/4 9-kor kezdődő szentmisén lesz a tanévzáró a hittanos gyermekek számára. A szentmise végén szeretettel várunk mindenkit a templomkertben megrendezendő szeretetvendégségre. A hitoktatás az iskolákban június 14-én. pénteken a tanítással együtt fejeződik be.