Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2010.08.01.)

Évközi 18. vasárnap

Bellovics Gábor plébániánkon - hétköznapi szentmisék rendjének változása - gyóntatás rendje - elsőpéntek - honlap megújulása - Szent Imre Értesítő nyári kiadása

 

 

Amint már korábban jeleztük, püspök atya augusztus elsejétől Bellovics Gábor győri egyházmegyés kispapot egy évig tartó gyakorlatra küldte plébániánkra. Gábor atya Rómában végzi tanulmányait és nincs még pappá szentelve, így elsősorban az igeliturgiákban,  a prédikációkban, az áldoztatásban, a temetések alkalmával, valamint hitoktatásban lesz segítségünkre. Nagy szeretettel fogadjuk mindannyian, Isten hozta közénk!

 

Augusztus elsejétől változás lesz a hétköznapi szentmisék rendjében. A reggeli szentmiséket csak abban az esetben fogjuk megtartani, amikor előre fölvett miseszándék van. Augusztus elsejétől a reggeli időpontokra nem tudunk szentmisét fölvenni. A miseszándék nélküli napokon 7 órakor közösen imádkozzuk a Reggeli Dicséretet (a Laudest). A Reggeli Dicséretben az olvasmány után rövid prédikáció lesz a napi evangéliumról, és a zárókönyörgés előtt szentáldozáshoz lehet járulni. A Laudes ideje alatt szentgyónási lehetőség lesz kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton. Január 1-től teljesen megszűnnek hétköznapokon a reggeli szentmisék és csak Reggeli Dicséret lesz.

 

Augusztus elsejétől változás lesz a gyóntatás rendjében is: a gyóntató atyák, valamint a szentgyónási lehetőségek időpontja a faliújságon tekinthető meg.

 

A héten elsőpéntek lesz, a Tamás atya betegeit a szokott időpontban, Szilárd atya betegeit pedig délután 3 óra után fogja látogatni Tamás atya.

 

Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy augusztustól megújult plébániánk honlapja. A honlappal kapcsolatos bármilyen észrevételt szívesen fogadunk.

 

Megjelent a Szent Imre Értesítő nyári kiadása Szilárd atya elköszönő soraival, valamint a Hitvallás, amelyben rövid beszámoló olvasható a júniusi hittantáborunkról is.

 

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – A Jó Isten éltesse őket nagyon sokáig.