Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2018.02.18.)

Nagyböjt 1. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten, február 22-én, csütörtökön Szent Péter apostol székfoglalásának, 24-én, szombaton pedig Szent Mátyás apostolnak ünnepe lesz.
 
Február 14-én, Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ezen a hétvégén minden szentmise végén lehetősége lesz a híveknek a hamvazkodásra.
 
Február 23-án, pénteken este 1/2 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságot ezen a héten a ministránsok vezetik.
 
Február 24-én, szombaton délután 1/2 5-kor szeretettel várjuk a kedves testvéreket, a Szentírás imádságos olvasására, a Lectio Divina-ra. Tájmel Antal atya vezetésével Szent Lukács evangéliumának részletéről elmélkedünk: „Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt; ami elveszett. ” (Lk 19,1-10) címmel.
 
Február 25-én, nagyböjt 2. vasárnapján, minden szentmisén a katolikus iskolák javára gyűjtünk. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a Szent Imre plébánia és a Győr-Gyirmóti Szent László plébánia híveinek nagyböjti zarándoklata a Nagyboldogasszony Székesegyházba március 2-án, pénteken este lesz. Este 1/2 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat, majd 6 órakor püspöki szentmise kezdődik. Március 2-án keresztúti ájtatosságot nem tartunk templomunkban, de este 6 órakor a szokott időpontban a Szent Imre templomban is lesz szentmise.
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!