Nyomtatás

Hirdetés - 2017.12.31.

Szent Család vasárnapja és Karácsony 2. hete
 
December 31-én, Szilveszter napján lesz Szent Család vasárnapja. Ezen a napon a szokott vasárnapi rend szerint tarjuk a szentmiséket. Az este 6 órakor kezdődő szentmisében tartjuk az év végi hálaadást.
 
Január 1-jén, hétfőn Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe van. Mivel ezen a napon parancsolt ünnep van és a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező, a vasárnapi rend szerint tartjuk a szentmiséket, délelőtt 1/2 8, 3/4 9, 10, 1/2 12 és este 6 órakor.
 
2018. január 1-től Püspök Atyánk rendelkezésének értelmében az egyházközségi hozzájárulás (régebbről ismertebb nevén „egyházi adó”) mértéke a következőképpen módosul: A kereső családtagok évi hozzájárulása 5000 Ft, a nyugdíjasok részéről a hozzájárulás 3000 Ft lesz. Akik a 2017. évben már előre rendezték a 2018. évi egyházközségi hozzájárulásukat, természetesen a 2017. december 31-ig érvényes összeg befizetésével eleget tettek kötelezettségüknek, így őket nem érinti a módosult hozzájárulási összeg.
 
Január 03-án, szerdán reggel 9 órakor lesz először hivatalos óra az irodán. Hivatalos ügyintézésre csak az ünnepek után lesz lehetőség.
 
Január 6-án, szombaton, Vízkereszt főünnepén parancsolt ünnep van. A szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan ezen a napon is kötelező. Szombaton 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor. Az este 6 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében tartjuk a vízszentelés szertartását.
 
Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünnepük név- vagy születésnapjukat. A jó Isten éltesse őket nagyon sokáig!
Ezúton kívánunk mindenkinek Áldott Békés Boldog Újesztendőt és kérjük a Jó Istent, hogy 2018-ban is legyen mellettünk, plébániánk közösségének minden tagjára Isten áldását kérjük!