Nyomtatás

Krisztus Király ünnepe - ministránsbeöltözés (2017.11.26.)

A hagyományoknak megfelelően az egyházi év utolsó vasárnapján, Krisztus Király ünnepén került sor az új ministránsok beöltözésére és a főministránsok fogadalomtételére. A papszenteléshez kicsit hasonló szertartáson 5 gyermek öltötte magára a ministránsruhát, miután Tamás atya kérdéseire válaszoltak és megerősítették szándékukat az oltárszolgálatra. Az öt új ministráns (Dénes Réka, Laposa András, Laposa Nóra , Piukovics Nándor, Hajmási Dorottya) ezután megkapta Tamás atyától a ministráns szolgálat eszközeit, majd letették fogadalmukat. A kicsik után három középiskolás fiatal kezdte meg főministránsként szolgálatát (Lampert Lizett, Dénes Máté és Decsi Dominik). A szentmise végén jelentette be Tamás atya, hogy a ministránsok vezetésével Dani Brigittát bízta meg. A szentmise és a közös fotó után a ministránsokat egy közös ebédre látta vendégül a plébánia. Tekintse meg az ünnepről készült fotókat a képre kattintva!

Az alábbiakban a főministránsi szolgálatát megkezdett Lampert Lizett személyes hangú beszámolóját olvashatjuk:

Beöltözésem

Ha valaki elkezd ministrálni, az lesz a célja, hogy egy nap ő is nagy fehér ruhát kaphasson. Hosszú éveken át szolgálja az oltárt és mikor rákerül a sor, hogy fő ministráns legyen, az leírhatatlan érzés.

Szombat este nem bírtam elaludni. Olyan volt, mint amikor a kisgyerek már annyira várja a szülinapját vagy a karácsonyt, hogy egyszerűen nem jön álom a szemére. Aztán sikerült elaludom és másnap felkeltem, már nem is izgultam. Kipihentem magam, elkészültem és beültem kocsiba. S miután az autó elindult, és közeledünk a templomhoz egyre jobban dobogott a szívem. Kiszálltam a kocsiból és bementem. Mindenki ott volt, éppen készülődtek.  Miután készen álltunk, felsorakoztunk. Elkezdődött a bevonulás, megszólalt az orgona, és elfogott az az érzés hogy az álom végre valóra vált. A mise is kezdetét vette, kihívtak minket név szerint, és ránk adták a ruhát. Majd visszamentünk a helyünkre. De egészen már érzés volt főministránsként az oltár körül állni. Egyrészt nagyon jó volt, mert sokat jelentett, hogy elértem a célom. De ezzel nagy felelősség is jár. Példát kell mutatni a kicsiknek és már komolyabb feladatokat is ránk bíznak. Igazából ez sem rossz dolog, sőt jó érzés hogy valaki felnéz ránk.

Úgy gondolom, hogy felejthetetlen élmény az, ha az ember ministráns lesz, de ha már főministráns, az felülmúl minden várakozást.