Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Szent Imre vigíliája - 2017.11.04.

November 4-én este hagyományosan a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljáróival és növendékeivel ünnepeltük templomunk védőszentjének előesti szentmiséjét. A szentmise főcelebránsa Juhos Imre spirituális atya volt, a prédikációban dr. Martos Levente Balázs atya szólt hozzánk. Balázs atya homíliájában - az ókori filozófushoz hasonlóan, aki lámpásával egy igaz ember keresett, - képzeletbeli lámpásával fiatalokat keresett. Olyan lélekben fiatal embereket, akik Szent Imre herceg példájára él bennük a tanulási vágy, mernek áldozatot hozni, s akár az életüket is oda tudják adni. Ahhoz, hogy ilyen fiatalokat találjanak a lámpásokkal kószáló emberek, szükségünk van arra, hogy merészen egymás szemébe tudjunk nézni. Aki fiatal, keresi a tekinteteket, keresi a mestert, akitől tanulhat, akivel együtt taníthatják egymást. 

A szentmisét követően Balázs atya vezetésével, a kispapokka ésl  a hívek szép számmal együtt maradó közösségében imádkoztuk, énekeltük közösen Szent Imre matutinumát, virrasztó zsolozsmáját. A zsolozsma énekeit a schola vezette, az olvasmányokat a kispapok olvasták Sirák fia könyvéből, Szent István Intelmeiből és Prohászka Ottokár püspök Szent imre példájáról írott gondolataiból.

A képre kattintva tekintsék meg galériánkat az ünnepről.