Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Gyirmót - Hirdetés (2017.10.01.)

Évközi 26. vasárnap és hét

 

Október 1-9-ig nem tartunk hivatalos órákat a gyirmóti plébánia irodáján. Hivatalos ügyben a Szent Imre plébánia irodáját (9024 Győr, Szent Imre út 35.) szíveskedjenek keresni hétköznaponként 9-12 óráig a (96) 424-443-as telefonszámon.

Október 6-án, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket. Kérjük, hogy aki beteg hozzátartozójához szeretné, ha valamelyik atya ellátogatna, jelezze a szentmisék alkalmával a sekrestyében.

Október 8-án, vasárnap ünnepeljük Szűz Máriának, Magyarok Nagyasszonyának, Magyarország Főpátrónájának főünnepét. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik.

Előre jelezzük a fiataloknak, hogy október 14-én, szombaton „Időt kérünk!” címmel, délelőtt 10 órától kerül megrendezésre az Érettségi előtt álló fiatalok találkozója az Apor Vilmos Katolikus Iskolában. Püspök atya szeretettel hívja és várja a 11. és 12. osztályos fiatalokat az egész napos programra, melyet Kaposi Gábor egyetemi lelkész atya vezet.

Október 1-jétől kezdve a következő módon alakul az elsőáldozás és bérmálás szentségére felkészülő csoportok órabeosztása a Szent Imre Plébánia nagy hittantermében:

 

Elsőáldozási felkészítők:

Hétfőnként du. ½ 4 – ¼ 5

Csizmadia Gergelyné, Bodó Mária hitoktató órája a Kölcsey Ferenc Általános iskola 3. osztályos hittanosai számára

Csütörtökönként du. 4 – ¾ 5

Haraszti Levente hitoktató órája Levente bácsi 3. osztályos hittanosai számára

 

Bérmálási felkészítők:

Szerdánként du. ½ 4 – ¼ 5-ig

Haraszti Levente hitoktató órája Levente bácsi 8. osztályos hittanosai számára

Csütörtökönként du. 3 – ¾ 4

Szentmártoni Borsó Bence hitoktató órája Bence bácsi 8. osztályos hittanosai számára

Felhívjuk a kedves szülők és fiatalok figyelmét, hogy Püspök atyánk rendelkezésének értelmében az idei évtől csak az járulhat az első szentáldozáshoz és a bérmáláshoz, aki első osztálytól kezdve folyamatos hit- és erkölcstan oktatásban részesül az iskolában, rendszeresen, azaz minden vasárnap részt vesz a szentmisén, és ugyancsak rendszeresen, azaz minden alkalommal részt vesz a szentségi felkészítésen. Kérem a kedves szülőket, tekintsék legalább annyira fontosnak gyermekük lelki felkészülését az egyházban való közösségi életre, mint a sport, a nyelv és zenei órák valamint egyéb külön óráik megszervezését. Együttműködésükre feltétlenül számítunk!