Nyomtatás

Hirdetés (2017.02.26.)

Március 1-jén, szerdán megkezdődik a nagyböjti szent időszak. Hamvazószerdán este 6-kor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz jövő vasárnap a szentmisék végén is. Nagyböjt idején a betöltött 18. életévtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden nagyböjti pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.
 
Március 3-án, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket. A beteglátogatás alkalmával részesülnek testvéreink a hamvazás szertartásában is.
 
Március 3-án, pénteken este közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságok nagyböjtben minden pénteken este 1/2 6-kor kezdődnek. Az első keresztúti ájtatosságot pénteken a ministránsok fogják vezetni.
 
Március 5-én, nagyböjt 1. vasárnapján a 3/4 9-kor kezdődő szentmisén templomunk gitáros ének és zenekara fog közreműködni.