Nyomtatás

Hirdetés (2017.02.05.)

Évközi 5. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten, február 6-án, hétfőn Miki Szent Pál és társai japán vértanúk, 10-én, pénteken Szent Skolasztika szűz, 11-én, szombaton pedig a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja lesz.

Február 7-én, kedden este szeretettel várjuk a Biblia-csoport tagjait Bibliaórára.

Február 9-én, csütörtökön a szokott módon tartjuk a szentségimádást a szentmise után.

Február 10-én, pénteken este 6 órakor ünnepi szentmise lesz a Betegek szentségének felvételével. Kérjük, hogy aki a Betegek kenetét szeretné felvenni, a plébánia irodáján iratkozzon fel a hivatalos órákban. A betegek szentsége felvételének feltétele a megszentelő kegyelem állapota, ezért kérjük a testvéreket, hogy a szentség felvétele előtt végezzék el szentgyónásukat. Gyónási lehetőség délután 5 órától lesz templomunkban.

Február 11-én, szombaton megkezdődik a 2017. év Lectio Divina sorozata. Ebben az évben János evangéliumának részeiről elmélkedünk. Az első témánk: „Töltsétek meg a korsókat vízzel, és vigyétek oda a násznagynak.” (Jn 2,1- 11) A Lectio Divina-t Tájmel Antal atya tartja szombatonként 16.30-tól. A Biblia imádságos elmélkedő olvasásának további éves programja megtekinthető a faliújságon elhelyezett plakáton, valamint a Hitvallás folyóiratban.

Örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Veres András megyéspüspök atya február 2-án megalapította az Apor Vilmos Imaszövetséget. Mint a Szent Imre Plébánia közösségének tagjai, templomszentelő vértanú püspökünk iránti tiszteletből és a papi hivatások ügyéért való elkötelezettségünk tudatában, mutassunk jó példát azzal, hogy a püspök atya által meghirdetett Apor Vilmos imaszövetségbe hivatalosan is belépünk. Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni. A kitöltött jelentkezési lapokat a plébánián a hivatalos órákban lehet leadni.

A Győri Szentháromság Plébánia szeretettel hívja és várja testvéreket Révfaluba, a február 9-én, 10-én és 11-én tartandó lelkigyakorlatára, melynek elmélkedéseire az este 6 órakor kezdődő szentmisékben kerül sor. Február 11-én szombat este kerül sor a betegek szentségének kiszolgáltatására. A részletek a faliújságon olvashatók.