Nyomtatás

Hirdetés (2016.12.18.)

Advent 4. vasárnapja és hete

December 19-én, hétfőn, 20-án, kedden és 21-én, szerdán lesz az adventi lelkigyakorlatunk a hajnali szentmisék keretében. A lelkigyakorlaton közösen készülünk a karácsony ünnepére. A hajnali szentmisék rövid, tematikus elmélkedései vezessenek őszinte bűnbánatra és megtérésre mindannyiunkat. A lelkigyakorlatot ebben az évben magam szeretném vezetni. Szeretettel hívok és várok mindenkit, akik a hajnali szentmisék idején időt tudnak szánni az elmélyülésre és elcsendesedésre: Tamás atya

December 22-én, csütörtöktől január 12-én, csütörtökig nem tartunk szentségimádást.

A karácsonyi szertartásrend ebben az évben a következőképpen alakul:

December 24. szombat –  Szenteste –

Reggel 6 óra:             Az utolsó hajnali szentmise.

Délután 4 óra:           Pásztorjáték, amelyet hagyományosan plébániánk ministránsai adnak elő. A pásztorjáték keretében gyújtjuk meg a fényeket a Betlehemnél. 

Este 10 óra:              A Betlehemi láng behozatala, valamint Jézus jászolba helyezésének szentmiséje.

Éjfél:                           Szentmise a Megváltó születésének tiszteletére.

December 25. vasárnap –  Karácsony napja –

Délelőtt½ 8, ¾ 9, 10, ½ 12 és este 6 órakor lesznek a karácsonyi szentmisék

December 26. hétfő –  Szent István vértanú ünnepe –

A szentmiséket karácsony másnapján is a vasárnapi rend szerint tartjuk:

Délelőtt½ 8, ¾ 9, 10, ½ 12 és este 6 órakor.

December 24-én, szombaton reggel 6 órától az éjféli mise végéig lesz látogatható az altemplom és az urnakert. A többi napokon a szokott rend szerint látogathatók a sírhelyek, reggel 8 órától este 6 óráig.

December 19-én, hétfőtől december 23-án, péntekig az iroda csak a délelőtti időpontokban, 0900-1200 óráig lesz nyitva. Szerdán tehát délután nem lesz fogadóóra.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy december 23-án, péntek déltől január 2-án, hétfő reggelig az iroda zárva lesz. Hivatalos ügyintézésre a két ünnep között nem lesz mód, ezért kérjük, hogy az előttünk álló héten igyekezzenek elrendezni hivatalos ügyeiket az irodán. Megértésüket köszönjük!