Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2010.02.14.)

Évközi 6. vasárnap

A Haiti földrengés áldozatainak megsegítésére történt gyűjtés összege 550.000 Ft volt. Ez úton mondunk köszönetet a Szent Imre Plébánia híveinek áldozatkészségéért.

Vasárnap az esti szentmise után szeretettel várjuk a Képviselőtestület tagjait ünnepi testülei ülésre a plébániára.

Február 17-én megkezdődik a 40 napos előkészületi szent időszak, a nagyböjt. Hamvazószerdán reggel 7 órakor és este 6 órakor a szentmisék alatt megáldjuk a hamut és a hívek részesülnek a hamvazás szertartásában. Hamvazkodni lehet nagyböjt első vasárnapján is (február 21.) minden szentmise végén.

Hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein hústilalom van 14 éves kortól!

Szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken a betöltött 18. évtől 60 éves korig. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon háromszor vehetünk magunkhoz élelmet, de ebből csak egyszeri jóllakás megengedett!

Nagyböjt az elcsendesülés időszaka. Kérjük a szülőket és a felnőtteket, hogy mutassunk jó példát a gyermekeknek és a fiataloknak azzal, hogy ezekben a hetekben keresztény emberhez méltó módon nem veszünk részt bálokon és egyéb szórakozásokon.

Február 18-án, csütörtökön este ¼ 8-kor kezdődik a hat alkalomból álló házasságra előkészítő kurzus.

Nagyböjt minden péntekén este ½ 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk. Az elmúlt évekhez hasonlóan plébániánk egy-egy csoportja vezeti ezeket az imádságokat. Február 19-én a Képviselőtestület vezetésével imádkozzuk a keresztutat.

Február 20-án, szombaton az esti szentmise plébániánk gitáros ének- és zenekara közreműködésével lesz.

Február 21-én, jövő vasárnap délután 4 órakor tartjuk a Mocorgók miséjét. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat.

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – A Jó Isten éltesse őket nagyon sokáig.