Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2017.10.15.)

Évközi 28. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten október 17-én, kedden Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú emléknapja, 18-án, szerdán pedig Szent Lukács evangélista ünnepe lesz.

Október 19-én, csütörtökön a Fekete István, a Móra Ferenc és a Tánc-és Képzőművészeti iskolák katolikus hittanosait kérjük a Rózsafűzér vezetésére. A gyerekeket 4. osztályos kortól kérjük, hogy 5 órára érkezzenek meg a templom elé.

Október 21-én, szombaton déli 12 órakor indul a zarándokbusz Budapestre. Amint már korábban is jeleztük Dr. Veres András megyéspüspök atya a 15 órakor kezdődő szentmisében áldozópappá szenteli Bellovics Gábor SJ jezsuita szerzetest a budapesti Jézus Szíve Templomban (1085 Bp. Mária u. 25.). Imádkozzunk az újmisés szerzetes atyáért, aki november 5-én, vasárnap, Szent Imre ünnepén, délelőtt 10 órakor mutatja be ünnepi újmiséjét templomunkban.
Az autóbuszon még van néhány üres hely, jelentkezni a helyek betöltéséig, de legkésőbb október 18-án, szerda este 6 óráig lehet az irodán, a hivatalos órákban. A zarándokbusz útiköltsége: 2500 Ft/Fő. A zarándokbusz este 8 óra körül fog hazaérkezni.

Október 22-én Missziós vasárnap lesz. Jövő hétvégén minden szentmisén gyűjtést tartunk a missziók javára.  

Október 31-én, kedden a Rózsafűzér hónapjának utolsó napján, püspök atya szeretettel hívja a győri híveket este ½ 8 órára az élő rózsafűzér lánc imádkozására a belváros utcáin. Kérjük a kedves Szent Imrés híveket, hogy telefonon vagy személyesen jelezzék az irodán, vagy a sekrestyében, ha részt tudnak venni ezen a szép új kezdeményezésen. Szép lenne, ha nagy létszámban tudnánk képviselni plébániánkat a hó utolsó estéjén Győr belvárosában, ezért kérünk mindenkit, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, tegyék szabaddá estéjükből ezt a fél órát a közös imádságra. Mivel november 1-jén munkaszüneti nap van, ezt az áldozatot mindannyian könnyebben meghozhatjuk Szűz Anyánkért és Egyházmegyénkért.