Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Püspöki szentmise öt kórussal - 2017.12.02.

A Szent Imre templom adventi koszorúját december 2-án Veres András győri megyéspüspök áldotta meg, és ezután került sor az ünnepélyes gyertyagyújtásra. A szentmise elején Püspök atya felhívta a figyelmet arra, hogy az adventi készülődéshez hozzá tartozik, hogy a családok asztalán is jelen legyen fényével az adventi koszorú, mely a Krisztus várás jelképe.

A püspöki szentmisén négy templom kórusa énekelt, a Szentlélek Templom ifjúsági és felnőtt kórusa és zenekara, a Szent Imre Templom gitáros énekkara, a Kármelita templom kamarakórusa és a Vámosi Testvérek. A kórusokat felkészítette és vezényelte Szűcs István. A misén többszólamú dalok hangzottak fel zenekari kísérettel. Az első adventi gyertyagyújtás öröme áthatotta a szíveket és ez a fény a zenei szolgálatban is megnyilvánult és kiteljesedett.   

Püspök atya arról beszélt homíliájában, hogy az adventi idő figyelmeztet bennünket, hogy öltsük fel menyegzői ruhánkat, és adjunk helyet szívünkben az Isten fiának.  Jézus minden emberhez jön. Mindenkivel szeretne találkozni. Nem csak közösségben, de egyénileg is.

 Amilyen a kapcsolatunk ma Istennel, olyan lesz majd az idők végezetén is. Ezért mondja az Evangélium: Virrasszatok! Ez számunkra azt jelenti, hogy az imádságban, a böjtben és jótékonyságban készülünk Urunk eljövetelére. 

A mise végén a gyerekek ajándékot kaptak Püspök atyától és ezután agapé várta a híveket a hittan termekben. Jöjj el, jöjj el Emmánuel! 

Csizmadia Gertrúd 

A fotóra kattintva a szentmiséről készült további képeket tekinthetik meg.

A videón a szentmise bevonulási énekét hallgathatjuk meg, a szentmise további zenei tételei a következő linken érhetők el, a felvételeket Papp Gábor készítette:
https://www.youtube.com/user/Gitarostabor/videos?shelf_id=1&view=0&sort=dd