Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2017.10.08.)

Magyarok Nagyasszonya főünnepe – Évközi 27. hét

Október 8-án, vasárnap ünnepeljük Szűz Máriának, Magyarok Nagyasszonyának, Magyarország Főpátrónájának főünnepét.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy október 9-én, hétfőn és 10-én, kedden technikai okok miatt az altemplom egész nap zárva lesz. Elhunyt szeretteik sírjainak látogatása ezen a két napon nem lesz lehetséges. Kérjük a hozzátartozók megértését és türelmét.

Az előttünk álló héten október 11-én, szerdán Szent XXIII. János pápa emléknapja lesz.

Október hónapban a szentmise előtt ½ 6-kor közösen imádkozzuk a Rózsafűzért. Csütörtökönként a Szentolvasót kivételesen mindig ¼ 6-kor kezdjük, és a gyermekek vezetik. Ezen a héten a Kölcsey iskola katolikus hittanosait kérjük csütörtökön a Rózsafűzér vezetésére. A Kölcseys gyerekeket 4. osztályos kortól kérjük, hogy 5 órára érkezzenek meg a templom elé.

Október 14-én, szombaton„Időt kérünk!” címmel, délelőtt 10 órától kerül megrendezésre az Érettségi előtt álló fiatalok találkozója az Apor Vilmos Katolikus Iskolában. Püspök atya szeretettel hívja és várja a 11. és 12. osztályos fiatalokat az egész napos programra, melyet Kaposi Gábor egyetemi lelkész atya vezet.

Október 14-én, szombaton az ifjúsági találkozó szervezése miatt elmarad templomunkban a Lectio Divina. Kérjük a kedves testvérek megértését és türelmét.

Nagy örömmel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy Dr. Veres András megyéspüspök atya október 21-én, szombaton a 15 órakor kezdődő szentmisében áldozópappá szenteli Bellovics Gábor SJ jezsuita szerzetest a budapesti Jézus Szíve Templomban (1085 Bp. Mária u. 25.). Gábor atya évekkel ezelőtt egy teljes gyakorlati évet töltött plébániánkon. Az ünnepi szentelési szentmisére zarándokbuszt szeretnénk indítani. A zarándokbuszt csak elegendő jelentkező esetén tudjuk elindítani. Jelentkezni október 13-án, péntekig lehet az irodán, a hivatalos órákban. A zarándokbusz útiköltsége: 2500 Ft/Fő. A zarándokbusz, ha indítható lesz, déli 12 órakor fog indulni a templom elől, és este 8 óra körül fog hazaérkezni.