Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2017.11.26.)

Az előttünk álló héten, csütörtökön Szent András apostol ünnepe lesz.

December 1-jén, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.

December 2-án, szombaton, advent 1. vasárnapjának előestéjén ¾ 6-kor kezdődik az első gyertyagyújtás. A 6 órakor kezdődő szentmisén a győri és a Győr környéki templomi gitáros ének- és zenekarok közösen fognak közreműködni.  Az ünnepi szentmisét Dr. Veres András megyéspüspök atya mutatja be. A szentmise végén a közelgő Mikulás ünnepre, valamint a rendkívüli alkalomra való tekintettel, egy kis meglepetést is szeretnénk készíteni a gyermekeknek. Kérjük a kedves szülőket, hozzák el a kicsiket a püspök atyával együtt töltött bensőséges esti együttlétünkre.

Előre jelezzük, hogy december 4-én, hétfőn reggel megkezdődnek a hajnali szentmisék. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően adventben minden hétköznap reggel 6 órakor kezdődnek a roráték. Az esti szentmisék advent hétköznapjain is változatlanul 18 órakor kezdődnek.

Előre jelezzük, hogy december 4-én, hétfőtől a hivatalos órákban, személyesen lehet szentmisét előjegyeztetni a 2018-as évre. Január közepéig telefonon és a hivatalos órákon kívül nem tudunk szentmise időpont foglalást elfogadni. Kérjük a kedves testvéreket, hogy időben jöjjenek el szeretteikért szentmisét íratni, mert az elmúlt évek tapasztalata alapján május június környékére az év összes szentmise szándéka lefoglalódik. Megértésüket köszönjük.  

MaKrisztus Király főünnepén a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor az új ministránsok beöltözésére, valamint a főministránsok fogadalomtételére. Ebben az évben 5 ministránsunk veszi fel először a ministránsruhát és hosszú évek szolgálata után 3-an válnak főministránssá. A ministránsok vezetésével Dani Brigitta főministránsunkat bíztam meg, aki évek óta minden hétköznapi és a vasárnapi szentmiséken példamutatóan végzi szolgálatát. Imádkozzunk a ministránsközösségünkért.