Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2017.05.28.)

Urunk mennybemenetelének ünnepe, Húsvét 7. hete

Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik május 23-án, kedden eljöttek közösen megünnepelni Boldog Apor Vilmos püspök, vértanú emléknapját. Köszönöm mindazoknak, akik őszinte szívvel örültek együtt velem a csodaszép kép elkészültén, és kifejezték nekem hálájukat az elmúlt héten a gyönyörű keddi ünnepért. Sok erőt jelentettek számomra a nem könnyű hétköznapokban ezek a mondatok. Külön megköszönöm, a Győr Plusz média hálózatnak, hogy a város előtt is ismertté tette, hogy új kinccsel gazdagodott Nádorvárosban a Szent Imre templom környéke. Most egy kéréssel szeretnék Önökhöz fordulni. A művész házaspárnak ígéretet tettem, hogy tolmácsolni fogom a kedves testvérek örömét és megfogalmazott gondolatait, amit e páratlan művészi remekmű láttán szeretnének elmondani. Kérem, hogy a hátul elhelyezett emlékkönyvbe, amelyet néhány hétig a kedves testvérek rendelkezésére bocsátunk, írjanak be egy-egy köszönő sort, vagy néhány személyes mondatot, amellyel plébániánk közössége tagjaiként hálájukat szeretnék elmondani Sándor József Péter alkotász és felesége Samu Eszter keramikus művészházaspárnak a szentelést ábrázoló képért. Együttműködésüket előre is köszönöm.    

Május 30-án, kedden az esti szentmise után szeretettel várom a Biblia csoport tagjait bibliaórára.

Május 31-én, szerdán este ¾ 6-kor ünnepélyes körülmények között imádkozzuk az utolsó májusi litániát.

Június 1-jén, csütörtöktől esténként ¾ 6-kor imádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Június 1-től szeptember közepéig nem tartunk csütörtök esténként szentségimádást. Szentgyónási lehetőség a misék előtt ¾ 6-tól lesz.

Június 2-án, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.

Június 3-án, szombaton ünnepeljük templomunk felszentelésének 74. évfordulóját. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit június 3-án szombaton este 6 órára az ünnepi szentmisére, melyet Árus-Kovács Gábor atya, nemesszalóki plébános fog bemutatni. A szentmise végén megkoszorúzzuk a héten megáldott templomszentelési képet, valamint Dr. Szelestey Béla templom építtető plébánosunk sírját.

Június 4-én, pünkösdvasárnap, a ¾ 9-kor kezdődő szentmisén templomunk gitáros ének- és zenekara fog közreműködni.

Előre jelezzük a családoknak, hogy a tanévzáró szentmisénk, június 11-én, vasárnap délelőtt ¾ 9-kor kezdődik. A Te Deum alkalmával kerülnek megjutalmazásra a legszorgalmasabban misére járó hittanos gyermekeink.

A Szentlélek templom fennállásának 30. évfordulóját ünnepli. Az ünnepi programsorozat megtekinthető a Szentlélek templom honlapján.