Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Bellovics Gábor SJ újmiséje Szent Imre ünnepén - 2017.11.05.

November ötödikét mindig is jelentős ünnepként tartottuk számon templomunkban, hiszen ezen a napon ünnepeljük védőszentünket, Szent Imre herceget. Az idei évben igazán emlékezetessé tette ezt a napot, hogy ekkor mutatta be templomunkban első szentmiséjét Bellovics Gábor jezsuita atya. Gábor kispapként 2010/11-ben egy egész évet töltött nálunk lelkipásztori gyakorlaton és azóta is sokszor megfordult nálunk, így a rég nem látott családtagot köszönthettük ezen a szentmisén és ahogy elmondta, ő is otthon érezte magát a sok ismerős arcot látva. Gábor atyát október 21-én szentelte áldozópappá Dr. Veres András győri megyés püspök a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban, ahol a szentelési misén nagy számú szentimrés zarándok is együtt ünnepelhetett vele. Megtelt a templom az újmisére is, amelyet Gábor atya Tamás atyával együtt mutatott be. Közvetlen hangvételű szentbeszédében kereszténységünk lényegi vonásait emelte ki, amint ezt a szentmiséről készült videófelvételen újra meg is hallgathatjuk. A szentmise végén újmisés áldásban részesítette a híveket, majd az ünnep a templomkertben folytatódott a novemberi napsütésben, ahol mindenkinek alkalma nyílt beszélgetni az újmisés Gábor atyával, személyesen is újmisés áldást kérni vagy éppen dedikáltatni a szentképet, amit az újmise emlékére kaptunk.

Ezzel a nappal kezdődött meg templomunk felszentelésének 75 éves jubileumára való felkészülés esztendeje.Tekintse meg fotógalériánkat is a képre kattintva!