Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.05.20.)

Pünkösd ünnepe és Évközi 7. hét
 
Ezen a hétvégén van Pünkösd ünnepe. Pünkösd ünnepével lezárul a húsvéti szent időszak. Köszönjük Isten gondviselő jóságát, amellyel a liturgikus év eseményei által beljebb vezetett minket a Megváltás misztériumába.
 
Május 20-án, vasárnap az esti szentmise után szeretettel hívjuk és várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület minden tagját templomunk felszentelésének 75 éves ünnepével kapcsolatos ülésünkre.
 
Május 21-én, Pünkösdhétfőn három szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor. Az esti szentmisén templomunk gitáros ének- és zenekara fog közreműködni. Este 7 órától szeretettel várunk mindenkit a gitáros ének- és zenekar által vezetett pünkösdi zenei áhítatra.
 
Május 23-án, szerdán Boldog Apor Vilmos vértanú püspök atya emléknapja lesz. Ezen a napon egész napos szentségimádás lesz templomunkban. Reggel 1/2 8-kor szentmisét mutatunk be a Szent Imre oltárnál, majd ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget és az Apor ereklyét a szentélyben. Délután 5 órakor közös szentóra kezdődik. A szentóra szentségi áldással, majd az Oltáriszentség ünnepélyes eltételével este 3/4 6-kor fejeződik be. Este 6 órakor ünnepi szentmise kezdődik, amelyet Németh László pápai prelátus általános püspöki helynök atya mutat be. A szentmise végén a helynök atya megáldja azt a vörös márvány emléktáblát, amelyet templomunk felszentelésének 75. évfordulója alkalmából helyezünk el Altorjai Báró Apor Vilmos vértanú püspök ing-ereklyéjének őrzési helyénél, a Szent Imre oltárnál. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a hátul elhelyezett lapon iratkozzanak fel, hogy melyik fél órában tudják vállalni az Oltáriszentség őrzését.
 
Május 24-én, csütörtökön ünnepi szentmisét mutatunk be annak emlékére, hogy 1937-ben ezen a napon az úgynevezett „kapavágási ünneppel” hivatalosan is megkezdődött a Szent Imre templom építése.
 
Május 25-én, pénteken a Magyar Szent Család, Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi érkeznek Balatonalmádiból templomunkba. Este 1/2 6-kor ünnepélyes körülmények között fogadjuk az ereklyéket, majd 6 órakor ünnepi szentmise kezdődik, amelyet Szabó János ezüstmisés atya, Balatonalmádi plébánosa mutat be. A szentmise végén ezüstmisés áldásban részesíti a híveket.
 
Május 26-án, szombaton este 6 órakor az ünnepi szentmisét Csóka Gáspár OSB bencés atya mutatja be. A szentmise szentbeszédében Gáspár atya, mint történész bencés szerzetes atya fog közelebb vinni bennünket a Magyar Szent Család titkához.
 
Május 27-én, jövő vasárnap délelőtt 10 órakor kerül sor csaknem húsz új ministránsuk beöltözésére, illetve főministránssá avatására. Nagy öröm számunkra, hogy a több mint 50 tagból álló ministráns közösségünk ezen a napon teszi le ünnepi fogadalmát és a templomszentelési évfordulótól kezdve felavatott ministránsként, a megfelelő ruhában végzik szolgálatukat a Szent Imre templomban.
 
Kedves Testvérek!
 
Május 23-tól június 10-ig folyamatos ünnepi programsorozatra várja a Szent Imre plébánia híveit és az ide látogató vendégeket. Minden nap ellátogat hozzánk egy vagy több azok közül az atyák közül, akik gyermekként itt nőttek fel, vagy pedig lelkipásztori szolgálatukat végezték a Szent Imre plébánián az elmúlt évtizedekben. Az ezzel kapcsolatos részletes ismertetést a kedves testvéreknek családonként a mise végén kiosztjuk, illetve elvihető a hátsó asztalról. Az ünnepi programsorozattal kapcsolatban arra kérjük a kedves testvéreket, hogy mivel minden este alkalmunk lesz a vendégekkel a templomkertben, vagy a hittanteremben találkozni a szentmise után, legyenek segítségünkre száraz édes és sós sütemények készítésével. Az elkészített süteményeket minden nap az irodai időben, vagy a szentmisék előtt szíveskedjenek folyamatosan elhozni a plébániára. Az elkövetkezendő hetekben bármikor érkeznek ilyen felajánlások, nagy segítség lesz a meghitt esti beszélgetések lebonyolításában.
 
Minden egyes ide látogató atyát imádságunkkal és szeretetünkkel is szeretnénk kísérni a mostani ünnepektől kezdve. Ezt szem előtt tartva az a kérésünk, hogy ki-ki, aki erre szívesen vállalkozik, iratkozzon fel az általa kiválasztott atya lapjára, vállalva ezzel azt, hogy rendszeresen imádkozik érte, olykor-olykor felhívja, érdeklődik utána. Az imádságot vállalók névsorát a szentmise alkalmával átnyújtjuk az atyának. Higgyék el, rengeteget tudnak ezzel segíteni nekünk, papoknak feladatunk még hűségesebb végzésében.
 
A Szent Imre Templom 75. születésnapjának ünneplése egész plébániai családunk nagy ünnepe. Arra kérem a plébánia apraját és nagyját, hogy apostolkodjanak mindenütt a rokonságban, baráti körükben és szerte a városban. Hívjanak ide minél több embert, és ami fontos, hogy jöjjenek el minél többször június 10-ig, amíg szállást vesz nálunk a Magyar Szent Család. Amikor 75 évvel ezelőtt a háború borzalmai között felépült a templom, eleink nem féltek heteken át ünnepelni közösségük születését. Kérek mindenkit, mutassuk meg szüleink, nagyszüleink, dédszüleink, ükszülőink, templomunk védőszentjei, Szent Imre és Boldog Apor Vilmos vértanú püspök atya, de végső soron Krisztus iránti szeretetünket azzal, hogy az elkövetkezendő hetekben mindig nagyon sokat leszünk itt együtt a templomban.