Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2010.05.30.)

Szentháromság vasárnapja

Vasárnap az esti szentmise után szeretettel várjuk az újonnan felállított Képviselőtestület tagjait alakuló ülésre.

 

Az utolsó ünnepélyes lorettói litániát szentségkitétellel május 31-én, hétfőn este ½ 6-kor kezdjük.

 

Június hónapban az esti szentmisék előtt ¾ 6-kor imádkozzuk az Oltáriszentség jelenlétében a Jézus Szíve litániát. Az első ünnepélyes Jézus Szíve litánia június 1-jén, kedden este ¾ 6-kor kezdődik.

 

Június 1-jén, kedden este a Biblia óra elmarad. A Biblia csoport tagjait június 8-án, kedden este várjuk utoljára az ünnepélyes Biblia órára.

 

Június 2-án, szerdán zarándokutat szervezünk Pápa – Celldömölk – Sümeg útvonalon. A részvételi díj 3000 Ft/fő, mely az utazást és az idegenvezetés költségét foglalja magába. Hétfőn még lehet feliratkozni az irodán a hivatalos órákban. Egyenlőre sajnos nagyon kevesen jelentkeztek, ezért arra kérjük a jelentkezőket, hogy kedden a hivatalos órákban szíveskedjenek érdeklődni, el tudunk-e indulni a zarándokútra.

 

Június 3-án, csütörtökön ünnepeljük templomunk felszentelésének évfordulóját. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik, melynek keretében az újonnan felállított Képviselőtestület leteszi esküjét. A szentmise végén megkoszorúzzuk a templom bejáratánál található emléktáblát, továbbá az altemplomban a templomépítő Szelestey Béla plébánosnak a sírját. Szeretettel várunk mindenkit az ünnepi szentmisére, melyet Győri Imre esperesünk, a gyárvárosi templom plébánosa mutat be. Ezen a napon a szentségimádás elmarad.

 

A héten elsőpéntek lesz, a betegeket a szokott időpontban látogatjuk.

 

Június 6-án, jövő vasárnap Úrnapja lesz. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, melynek végén tartjuk a hagyományos úrnapi körmenetet. Ezen a vasárnapon ½ 12-kor nem lesz szentmise.

 

Kérjük a testvéreket, hogy szíveskedjenek minél több virágszirmot hozni az altemplom előtt kitett ládákba.

 

Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy a templomszentelés ünnepéhez kapcsolódóan templomunkban kiállításra kerül Szent Erzsébet életútjának 40 tablóból álló sorozata. A képek június 6-án, vasárnap estig lesznek megtekinthetők. Június 6-án este a szentmise után vetített képes előadás lesz Szent Erzsébet életéről.

 

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – A Jó Isten éltesse őket nagyon sokáig.