Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.02.10)

Évközi 5. vasárnap

Szülői értekezlet az elsőáldozással kapcsolatban - betegek szentmiséje - nagyböjt - hamvazószerda - szentmise házaspárokért - keresztút - gitáros szentmise - mocorgók miséje

 

Szeretettel hirdetjük a kedves szülőknek, hogy az elsőáldozással kapcsolatban szülői értekezletet tartunk február 11-én, hétfőn délután 5 órakor a templomban.

Szeretettel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy február 11-én, hétfőn, este 6 órakor ünnepi szentmise lesz, melynek keretében a Betegek szentségében részesülhetnek azok a testvéreink, akik előre feliratkoztak a kitett lapon a templomban. A Betegek szentségének feltétele a szentgyónás, továbbá betegség vagy idős kor, mely indokolja a szentség kérését. Hétfőn délután 5 órától lesz szentgyónási lehetőség templomunkban.

Február 13-án, hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjt. Nagyböjt idején a betöltött 18. évtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.

Hamvazószerdán este 6-kor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz jövő vasárnap a szentmisék végén is.

Február 14-én, az esti szentmisén a házaspárokért fogunk imádkozni és a mise végén ünnepélyes áldásban részesítjük a házasokat.

Február 15-én, pénteken este ½ 6 órakor közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságot a bibliacsoport tagjaival fogjuk vezetni.

Február 16-án, szombaton este a szentmisén plébániánk gitáros ének és zenekara fog közreműködni.

Február 17-én, vasárnap délután 4 órakor tartjuk a Mocorgók miséjét. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat.