Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2011.05.22.)

Húsvét 5. vasárnapja

Gyűjtés - Loretói litánia - Lectio divina - Latin mise - Bérmálás - Tanévzáró Te Deum - Szeretet napok

 

 

A Szeminárium javára történt gyűjtés összege 171.000 Ft volt. A kedves testvérek nagylelkű adományait ez úton is köszönjük.

 

Májusban minden este a szentmise előtt ¾ 6-kor énekeljük a loretói litániát a Mária-oltárnál.

 

Május 28-án, szombaton délután ½ 5-kor várjuk ismét a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, melynek témája: „…magamhoz édesgetem, s a szívére beszélek.” (Oz 2,16-22)

 

Május 29-én, jövő vasárnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét latin nyelven imádkozzuk.

 

Május 29-én, jövő vasárnap lesz templomunkban a bérmálás. A bérmálkozók szentmiséje délután 4 órakor kezdődik. A bérmálás szentségét Vereczkey Tamás pápai prelátus atya szolgáltatja ki.

 

Már most jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a hitoktatás a plébánián június 3-án, péntekig tart. Az iskolákban a tanév utolsó napjáig, június 15-ig lesz hitoktatás. Június 5-én, vasárnap ¾ 9-kor tartjuk a tanévzáró szentmisét, a Te Deumot.

 

Május 28-án megkezdődnek a hagyományos Szeretet napok, melynek célja az erdélyi gyermekek megsegítése. Megyéspüspök úr idén is levélben kérte a szent imrés testvéreket, hogy amint az elmúlt években, úgy idén is sütemények készítésével támogassák az Egyházmegye karitatív rendezvényét. A süteményeket május 25-én, szerda estig hozzák be a plébániára. Kérjük, ne krémes süteményt hozzanak.