Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2011.05.01.)

Húsvét 2. vasárnapja

II. János Pál pápa boldoggá avatása - Gyűjtés - Lorettói litánia - Biblia óra - Elsőpéntek - Elsőáldozás - Képviselőtestületi ülés - Egyházmegyei hittanverseny - Apor-mise

 

Nagy örömmel tudatjuk a kedves testvérekkel, hogy ma, Isteni Irgalmasság vasárnapján van II. János Pál pápa boldoggá avatásának napja. Ezt az ünnepet a Szentatya 2000-ben rendelte el Maria Faustina lengyel szerzetesnő szentté avatásának évében. Kérjük Boldog II. János Pál pápa imádságát hazánkért, családjainkért, az egész magyar népért.

 

 

Az orgonára történt gyűjtés összege 600.000 Ft volt. A kedves testvérek nagylelkű adományait köszönjük.

 

Májusban minden este a szentmise előtt ¾ 6-kor énekeljük a lorettói litániát a Mária-oltárnál. Az első ünnepélyes litánia az Oltáriszentség jelenlétében május 1-jén, vasárnap este ¾ 6-kor kezdődik.

 

Kedden az esti szentmise után szeretettel várjuk a Biblia-csoport tagjait Biblia órára a plébániára.

 

A héten elsőpéntek lesz, a betegeket május 6-án és 13-án látogatjuk.

 

 

Május 8-án, jövő vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisén lesz a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ harmadik osztályosainak elsőáldozása.

 

Május 8-án, jövő vasárnap az esti szentmise után szeretettel várjuk a Képviselőtestület tagjait megbeszélésre a plébániára.


Örömmel értesítjük kedves testvéreinket, hogy az egyházmegyei hittanverseny döntőjén szép eredménnyel szerepeltek plébániánk fiataljai. Az 5. osztályosok között 2. helyezett lett Panykó Eszter a Prohászka Ottokár Katolikus Iskolaközpontból, a 6. osztályosok között 3. helyezett lett Gyurics Józsa a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központból, a 7. osztályosok között 3. lett Ősz Luca a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központból. Gratulálunk nekik, és Isten áldását kérjük további tanulmányaikra!

 

Május 2-án, hétfőn este 6-kor lesz Boldog Apor Vilmos püspök emlékére bemutatott szentmise a Bazilikában.