Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443

 

Hirdetés (2017.06.11.)

Szentháromság vasárnapja és évközi 10. hét
 
Június 11-én, vasárnap délelőtt 3/4 9-kor lesz templomunkban a tanévzáró szentmise, a Te Deum. A szentmisén plébániánk gitáros ének- és zenekara fog énekelni. A szentmise alkalmával kerül kiértékelésre az elmúlt hónapok szorgalmas szentmisére járása, a szentmise után pedig szeretettel látjuk vendégül a családokat, a hittanos gyermeket valamint a diákmise látogatóit a templomkertben.
 
Június 17-én, szombaton, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében, Dr. Veres András megyéspüspök atya áldozópappá szenteli Magyaros László diakónust a Loyolai Szent Ignác bencés templomban. Imádkozzunk a szentelés előtt álló diakónus atyáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
 
Június 18-án, vasárnap. Urunk Szent Testének és Vérének főünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órakor kezdődő szentmise végén tartjuk a szokott útvonalon az Erzsébet ligetben. Jövő vasárnap 1/2 12-kor elmarad a szentmise. Kérjük, hogy a körmenet előtti napokban virágszirmok gyűjtésében legyenek segítségünkre.
 
Június 18-án, vasárnap 19 órakor Serkenj fel, kegyes nép! címmel hangversenyt tart templomunkban a Cant'Art Énekegyüttes (művészeti vezető Müllerné Balogh Eszter) és Soós Gábor orgonaművész. A belépés díjtalan.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy június 26-án és 27-én tartjuk egyházmegyénkben Szent László ünnepét. Amint ismeretes a kedves Testvérek előtt, Dr. Veres András megyéspüspök úr 2017. február 17-én nyitotta meg a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban a Szent László-évet. Június 27-én dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével ünnepi szentmisét mutatnak be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai a szomszédos országok püspöki konferenciáinak képviselőivel a győri Dunakapu téren, délelőtt 10 órakor. Ezúton tolmácsolom Püspök Atya kérését és egyúttal én is buzdítom a Szent Imre Plébánia híveit, hogy a Lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából plébániánkat minél nagyobb létszámban képviseljük e jeles ünnepen. Részletes program a Szent Imre Értesítőben, valamint a faliújságon olvasható.
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!