Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443

 

Templomszentelési évforduló - 2017.06.03.

Templomunk felszentelésének 74. évfordulója különleges meglepetéssel is szolgált, de ne kezdjük máris ezzel. 

Az ünnepi szentmisét este 6 órakor Árus-Kovács Gábor, nemesszalóki plébános mutatta be, aki - ahogy a szentbeszédben Radnótit idézve emlékeztetett is rá - hazajött a Szent Imrébe, hiszen itt nőtt fel, itt ministrált és innen hívta el szolgáltatába az Úr, s első szentmiséjét is e falak között mutatta be. A különleges meglepetés az volt, hogy Gábor atya abban a miseruhában mutatta be a szentmisét, amelyet Boldog Apor Vilmos püspök viselt a szentelési szentmisén. Érdemes már ezért is megnézni a képeket, mert a végén Gábor atya vállalta, hogy mintegy modellként bemutatja ezt a csodálatos, szinte ereklye-értékű miseruhát.

Szentbeszédében Gábor atya a 74 évért adott hálát és emlékeztetett bennünket a hálaadásra. Felidézett egy régi képet, amelynek felirata szerint ecce tabernaculum Dei cum hominibus, „íme, Isten hajléka az emberek között”(Jel 21. 3.), beszélt templomunkról, amely bár alacsonyabb Adyváros tízemeleteseinél, Isten hajlékaként mégis fölébük magasodik. Emlékeztetett a tabernákulum Jó Pásztor ábrázolására, aki mindig vezette és vezeti nyáját, végül - Pünkösd vigíliájához is kapcsolódva - arról a hivatásunkról beszélt, amellyel el kell vinnünk az Örömhírt az itt lakóknak.

A szentmise után a templomszentelést megörökítő képhez vonultunk és most került sor első ízben annak megkoszorúzására a templomszentelés évfordulójára írt imádság elimádkozása után, majd az altemplomba vonultunk, ahol imádkoztunk Szelestey Béla templomalapító plébánosunkért és koszorút helyeztünk el sírjánál.

 

 

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!