Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Szentimrés ifjúsági találkozó tizedszer Győrben

November 12-én hagyományosan immár tizedik alkalommal rendeztünk ifjúsági találkozót a győri Szent Imre-templomban, a védőszentünk ünnepét követő szombaton.

A több mint 140 fiatal számára, akik részt vettek a találkozón, rengeteg felejthetetlen élményt és boldog pillanatokat adott a találkozó. Jó érzéssel töltött el valamennyiünket, hogy sok új és értékes lelki társat ismerhettünk meg. Az egész napos programsorozat lelki erőt adott, a mindennapi rohanásból kimenekített, lelki békét, megnyugvást és a felebarátaink iránti kölcsönös tiszteletet és szeretet ajándékozott nekünk. Jó érzés volt önmagunkkal, belső és külső tükörképünkkel szembenézni, meglátni a valót. Winkler Zsolt öttevényi plébános atya „Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…” című előadásai segítettek megválaszolni számunkra a következő két kérdést: „Ki vagyok? Ki lehetek?” Kiváló gondolatokat ébresztettek és értékes ismeretekkel szolgáltak valamennyi résztvevő számára.

Az előadásokat követően kiscsoportokban vitathattuk meg az elhangzottakat. Különféle feladatokat oldhattunk meg a témában. Minden csoport szokás szerint egy plakáttal készült a szentmisét megelőző fórumra, egy kis csavarral: a plakátok egy tükörlapra készültek el. Bemutatásukkor már Veres András püspök atya is bekapcsolódott a napi programokba. A tíz csoport tükörplakátjából pedig összeállt az ifjúsági találkozó tükörkeresztje, amit a szentmise kezdetekor a tabernákulum mellé helyeztek ki. A szentmisét megelőző zenés áhítaton együtt imádkozhattunk és elmélkedhettünk, készülhettünk a szentmisére.

A fiatalok a közös püspöki szentmisén nagy örömmel és lelkesedéssel énekelve vettek részt. A szentmise zárásakor az üvegkereszt kicsinyített másával leptük meg püspök atyát, a résztvevő fiatalok pedig egy tőle kapott szentképpel távozhattak.

Az örömteli nap valamennyi résztvevőt mélyen megérintette, várjuk a következő találkozást. És ahogy Szent Pál Apostol is írja a korintusiakhoz írt első levélben „ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre…”

A fotóra kattintva tekintse meg a találkozóról készült fényképes beszámolót is!

Dani Brigitta és Horváth Dorina

Fotó: Farkas Dávid